7 години затвор в Кюстендил за контрабанда на хероин

  • 21 февруари 2017 11:30

  • 967
  • 0
7 години затвор в Кюстендил за контрабанда на хероин
© GettyImages/Gulliver

Окръжната прокуратура в Кюстендил сключи споразумение с К. Исмаил, обвинен в контрабанда и държане с цел разпространение на наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата.

През нощта на 3 ноември 2016 г., на ГКПП "Капитан Андреево", подсъдимият Исмаил, който е с двойно гражданство - българско и турско, като пътник в автобус, пътуващ по редовна линия Истамбул - София пренесъл 2 900,65 гр. хероин.

На следващия ден, пътувайки в автобус от София за Скопие, той направил опит да пренесе дрогата и през ГКПП "Гюешево", но бил задържан от митническите служители. Наркотикът бил разпределен в три пакета, укрити в двойно дъно на куфар.

При извършения наркотест откритото вещество реагирало положително на хероин. Общата стойност на откритата дрога възлиза на 188 542,25 лв.

Съдът одобри споразумението, сключено между държавното обвинение и защитата на подсъдимия, с което Исмаил се признава за виновен и се съгласява да му бъде наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от седем години при първоначален "строг" режим.

Последвайте канала на

Нора Виткова
967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини