Безплатни изследвания за туберкулоза започват от днес в Пловдив

  • 21 февруари 2017 10:42

  • 4688
  • 1
Безплатни изследвания за туберкулоза започват от днес в Пловдив
© GettyImages/Gulliver

Безплатни изследвания за туберкулоза започват от днес в Пловдив, съобщиха от общината. Прегледите ще се извършват с флуорограф в мобилен кабинет в делничните дни през периода от 21 февруари до 10 март от 10.00 до 15.00 часа. Мобилният кабинет първо ще е локализиран в район "Източен" до двора на ДКЦ "Изток", а през март ще се премести на в район "Северен".

Изследванията са по Програма "Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза" на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Министерство на здравеопазването, в която са предвидени дейности за провеждане на национален флуорографски скрининг за туберкулоза сред групи във висок риск.

Основна цел на туберкулозния контрол е да се намалят случаите с туберкулоза и бързо да се включат на лечение новооткритите пациенти за прекъсване на инфекцията.

Целта на изследването е превенция на туберкулозата на територията на община Пловдив, което се постига с ранно откриване на заболяването сред групи хора във висок риск и намаляване на случаите чрез своевременно лечение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
все още жив българин

2017.02.23 | 14:49

1
Дай Боже,скоро да се възползва и Костов от тази придобивка!

Добави коментар

Водещи новини