Синът на Ким Йон-нам пристигна в Куала Лумпур, за да прибере тялото на баща си

  • 21 февруари 2017 10:14

  • 4017
  • 0
Синът на Ким Йон-нам пристигна в Куала Лумпур, за да прибере тялото на баща си
©

Синът на Ким Йон-нам пристигна в малайзийската столица Куала Лумпур, за да прибере тялото на баща си - заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, убит там на 13 февруари. Това съобщи днес японската телевизия Ен Ейч Кей, като се позова на местни източници, предаде ТАСС.

Ким Хан-сол пристигнал тази сутрин в града със самолет и вече посетил болницата, където е тялото на баща му. По този повод охраната на болницата временно била подсилена с 30-40 бойци от специалните сили с автоматични оръжия.

Японската телевизия информира, че Ким Хан-сол е разпознал тялото на баща си. Посолството на КНДР в Малайзия настоява властите да му предадат останките, но те заявиха, че ще ги получат най-близките роднини на покойния. Във връзка с конфликта между двете страни малайзийският посланик в Пхенян бе отзован за консултации.

Ким Йон-нам почина, след като вероятно бе отровен на летището в Куала Лумпур. Има различни версии как е станало това, включително свързани със Северна Корея. Резултатите от аутопсията ще бъдат огласени най-рано утре. Задържани са четирима души, единият със севернокорейски документи, издирват се още четирима севернокорейци.

Властите на Малайзия настояха за официално идентифициране на трупа чрез сравнение между ДНК на покойния и негов роднина, но вчера севернокорейският посланик в страната заяви, че искането им е "абсурдно". Той обвини полицейското следствие, че се ръководи от политически мотиви, а Малайзия - че заговорничи от самото начало с Южна Корея, за да нанесе вреда на Севера.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини