Обискираха централата на партията на Марин льо Пен

  • 20 февруари 2017 21:35

  • 3805
  • 3
Обискираха централата на партията на Марин льо Пен
© Getty Images/Guliver

Нов обиск в централата на френската партия Национален фронт на кандидатката за президент Марин льо Пен беше извършен днес, във връзка с подозрения за фиктивни назначения, съобщи крайнодясната партия, цитирана от Франс прес.

"За втори път бяха претърсени същите офиси, във връзка със същите предполагаеми факти, което потвърждава, че първият обиск е бил безплоден", се казва в изявлението на партията. Националният фронт окачестви обиска като "раздухана от медиите операция", целяща "да наруши нормалното развитие на кампанията за предстоящите президентски избори и да се опита да навреди на лидерката на Националния фронт Марин льо Пен в момент, когато нейната кандидатура постига важен пробив в социологическите проучвания, особено за втория тур".

В петък Льо Пен отрече да е правила признания за фиктивно назначение на своя телохранител като парламентарен помощник, както беше съобщено в доклад на организацията на ЕС за борба с корупцията. Организацията беше сезирана през март 2015 г. от председателя на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден. Тогава бяха възникнали подозрения за условията, при които работят и получават заплати 20 асистенти на евродепутати от Националния фронт, чиито имена бяха и в списъка с ръководители на партията във Франция.

В същото време парижката прокуратура се самосезира по този случай, което доведе до разследване, водено от съдия-следователи, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3805 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хибридна война

2017.02.21 | 11:27

2
Не е фатално, кремълските джуджета ще предоставят отново пари на льо Пен.

2017.02.21 | 11:42

3
хибридно гейче, рано си са дрогираб бе, ша умреш млад още със семето си у задника.
???

2017.02.21 | 09:14

1
Demokraticho i licemerno!

Добави коментар

Водещи новини