Шведският премиер изненадан от изказването на Тръмп за мигрантите

  • 20 февруари 2017 21:15

  • 6694
  • 4
Шведският премиер изненадан от изказването на Тръмп за мигрантите
© Getty Images/Guliver

Шведският премиер Стефан Льовен изрази учудване от изказването на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, в което се прави връзка между масовото пристигане на имигранти в Швеция и предполагаемо нарастване на насилието в тази страна, предаде Франс прес.

"Аз, както предполагам много други хора, бях изненадан от коментарите за Швеция през уикенда", заяви Льовен.

"Вижте какво става в Германия, вижте какво стана снощи в Швеция. Швеция, кой би повярвал? Швеция. Приеха много бежанци и сега имат проблеми, каквито никога не са си представяли", заяви Тръмп в събота в щата Флорида.

Изказването му бе посрещнато с голямо недоумение в Швеция, където в петък не е станало нищо сериозно, отбелязва АФП.

"Имаме възможности, имаме предизвикателства, работим по въпроса всеки ден. Смятам обаче, че всички трябва да поемем отговорността си да използваме фактите правилно и да проверяваме всяка информация, която разпространяваме", заяви Льовен на пресконференция в Стокхолм с генерал-губернатора на Канада Дейвид Джонстън.

Бившият шведски премиер Карл Билд не бе толкова дипломатичен. "Швеция? Атентат? Какво е пушил?", написа той вчера в Туитър.

"Миналата година е имало около 50 процента повече убийства само в Орландо/Ориндж във Флорида, където Тръмп се изказа онзи ден, отколкото в цяла Швеция", добави Билд днес.

Билд не посочи източника на това свое твърдение. През юни миналата година в Орландо бе извършен атентат срещу нощен клуб за гейове, в който бяха убити 49 души. В Швеция се извършват по около 100 убийства годишно, отбелязва Франс прес.

Вчера Тръмп заяви в Туитър, че е говорел за новина, разпространена от кабелна телевизия "за имигрантите и Швеция", а днес отново премина в атака срещу журналистите, предаде Ройтерс.

"Я не баламосвайте обществеността. Медиите на ЛЪЖЛИВИТЕ НОВИНИ се опитват да кажат, че масовата имиграция в Швеция работи прекрасно. НЕ Е ТАКА!", туитна Тръмп.

Шведското посолство във Вашингтон поиска разяснение от правителството на САЩ за изказването на Тръмп, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6694 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.02.27 | 18:13

4
европа е пълна с изненадани либерасти, БРАВО ТРЪМП
1234

2017.02.25 | 05:55

2
тя е пълна и с много изненадани комунисти, но тях пък никой даже не ги пита!
Кравар

2017.02.25 | 08:30

3
Само гейове в тази западна Европа... извратеняци.

2017.02.25 | 05:55

1
Олигофрен.

Добави коментар

Водещи новини