Социологът Албена Танева: Българските избиратели трябва да пораснат и да се научат да мислят

  • 20 февруари 2017 20:52

  • 4842
  • 2
Социологът Албена Танева: Българските избиратели трябва да пораснат и да се научат да мислят
©

Лидерът не е този, който просто стои начело, а е този, който съумява да предизвика любопитството на другите да го последват. Лидер е този, който наистина е следван. Това коментира пред БНР социологът доцент Албена Танева, която е преподавател и изследовател в катедрата по публична администрация в Софийския университет.

"Българските избиратели би трябвало да пораснат, да помъдреят и да се научат да мислят. Всички ние да можем да разпознаваме какво ни се казва. В този ред на мисли, според мен, клишето с новите места в листите е една форма на демагогия и на критика, включително и самокритика. Не е добре да мислим, че само новото лице е нашият шанс", подчерта доц. Танева.

По думите й, ако търсим само как механично да подменяме участниците, то тогава тъпчем на едно място. "Трябва партиите между изборите да създават политическа грамотност, да изграждат своите кадри, а не само да се разчита на кампанията и на рекламата".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4842 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.02.21 | 14:04

2
kurve selqnsko ti na koi dava6 akul ma? vmirisan putlarnik
Така ли,

2017.02.21 | 14:04

1
няма да гласуваме за тикви и затова сме още малки и трябва да да пораснем за да разберем колко са умни и достойни? Да те иба в кокошката тъпа.

Добави коментар

Водещи новини