ЕК отрече спекулациите, че Юнкер ще подаде оставка

  • 20 февруари 2017 14:53

  • 1886
  • 2
ЕК отрече спекулациите, че Юнкер ще подаде оставка
© Gettyimages

Говорител на Европейската комисия отрече медийните спекулации, че скоро предстои председателят на комисията Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето да подаде оставка.

Европейски издания съобщават, че се очаква Юнкер да се оттегли до началото на април, съобщава БТА.

Понякога журналистите преповтарят постоянно една и съща история без никакво основание, не знам защо се случва, коментира говорителят. Юнкер заяви ясно през 2014 г., че пет години му стигат на този пост и няма да се кандидатира за втори мандат. Така той запазва свободата си да прави каквото прецени, без да се стреми към втори мандат.

"Юнкер остава независим и свободен", заяви говорителят. "Председателят ще изпълни целия си мандат с много енергия и ентусиазъм, както досега", добави той. Говорителят цитира скорошно интервю на Юнкер, в което председателят посочва, че след първата половина на мандата всеки очаква от него действията му да бъдат свързани със стремежа за втори мандат. "Искам да мога да правя и казвам каквото преценя, без да си мислят това, обяснява Юнкер в интервюто", цитиран от своя говорител днес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.02.21 | 08:19

2
комунистическите спекулации
BILL

2017.02.21 | 08:19

1
Оставка си подават хора с достойнство. Европеде*рунгелите, нямат такова.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини