Фандъкова: Работещата икономика и високите доходи се постигат само с качествено образование (снимки+

  • 20 февруари 2017 14:19

  • 6476
  • 4
Фандъкова: Работещата икономика и високите доходи се постигат само с качествено образование (снимки+
© Булфото (архив)

За да се реализира наистина качествено образование в България, е необходимо дадена политическа сила да застане зад тази идея. Аз съм изключително доволна от факта, че ГЕРБ вече реално разработи тези и виждания в тази посока.

Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на организираната от сдружение "Граждани за европейско развитие на България" кръгла маса на тема „Качествено образование за икономически растеж и за по-високи доходи”. Необходимо е цялото общество и цялата държава да застанат твърдо и да подкрепят идеята за добро и качествено образование. Идеите на ГЕРБ в образованието не са нещо ново. Новото е, че образованието се поставя като стратегически приоритет и цел номер едно. В годините на прехода образованието изгуби част от престижа си. Работещата икономика и високите доходи се постигат само с качествено образование. За това са нужни инвестиции и системни усилия за връщането на престижа на образованието. Младите хора трябва да бъдат образовани и начетени, категорична беше тя.

Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Предлагаме серия мерки за връщането на децата в училищата, преодоляване на неграмотността и агресията в учебните заведения. Това са основните проблеми. Учебната среда трябва да бъде привлекателна. Най-важният фактор обаче са учителите. Каквито и учебници да направим, каквито и ремонти да направим, няма ли добре подготвени учители, трудно ще заангажираме децата. Естествено важен фактор е и учебния материал. В нашата програма е залегнала и принудата за обучение. Като пример мога да дам да не се дават социални помощи, ако детето не посещава училище. Всички трябва да сме ангажирани с образованието, призова Фандъкова.

Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Инвестициите в учителите не са просто предизборно обещание или лозунг. Без тях няма как да постигнем качествено образование. Не става само дума за заплати, а за инвестиции в педагогическите факултети и младите учители. Необходима е специална програма за мотивиране и привличане на млади учители. Залагаме изключително много и на дуалното образование, което групата на ГЕРБ успя да прокара в Закона за училищното и предучилищното образование. Не на последно място трябва да говорим и за професионалното образование. Със сигурност това не са всички проблеми, но ние трябва да говорим за тях, за да може всички като общество да ги решим, завърши кметът на София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6476 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хора, БДЕТЕ!

2017.03.07 | 14:33

4
..."Не става само дума за заплати..." Каква наглост! ...Като се има предвид за каква заплата става въпрос - 660 лева, въобще не става дума за заплати а за политическа манипулация...Би било смешно, ако не е трагично...

2017.03.07 | 14:33

3
Тоя Цвъки как я зяпа само се едно че преди 10г. не я е ибал като я доведе в Гроб.Обществена таина

2017.03.07 | 14:33

2
тая курва да замълчи

2017.03.07 | 14:33

1
СОС ОТЛИЧЕН 6 ПО КРАДЕНЕ И ДАЛАВЕРИ НО ......

Добави коментар

Водещи новини