Тръмп избира съветник по националната сигурност

  • 20 февруари 2017 07:26

  • 1405
  • 2
Тръмп избира съветник по националната сигурност
©

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в неделя интервюира четирима кандидати за поста на съветник по националната сигурност, след бурната седмица, в която той уволни един бивш военен от стратегическия поста в Белия дом, а първият, който трябваше да го замести, отказа позицията, предава Voice of America.

Кандидатите за поста са четирима: действащият съветник по националната сигурност пенсионираният генерал Кейт Келог; Джон Болтън, бивш посланик на САЩ в ООН; генералът Х.Р. Макмастър и суперинтендантът в Американската военна академия в Уест Пойнт генерал Робърт Каслън.

В събота Тръмп заяви пред репортери, че има много желаещи за тази позиция. „Обмислям някого през последните три или четири дни, ще видим какво ще се случи. Ще се срещна с този човек. Те всички са добри, те всички са чудесни хора“.

От Белия дом съобщиха, че може да има и други срещи във връзка с позицията, която Майкъл Флин напусна само след 24 дни работа.
Тръмп уточни, че бившият генерал е подвел вицепрезидента Майк Пенс за телефонните разговори, които е провел с руския посланик във Вашингтон преди новата администрация да започне работа преди месец.

След това първият избор на Тръмп, бившият адмирал Робърт Харвард, отказа предложението да стане новият съветник по национална сигурност на президента.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.02.20 | 09:33

2
КАК ГИ ИЗБИРА ,,БАРА ГИ МЕЖДУ ЧАТАЛА ЛИ ? Я ,ПО ДОБРЕ Е МЕЛАНИ ДА ГИ ИЗБИРА ..
нищо не избира

2017.02.20 | 09:01

1
каквото му наложат чифутите ,това ще бъде.

Добави коментар

Водещи новини