Протерстите в Румъния продължават

  • 20 февруари 2017 07:22

  • 1421
  • 1
Протерстите в Румъния продължават
© gettyimages (архив)

Хиляди румънци излязоха и вчера на протести, за да настояват за оставката на социалдемократическото правителство, изправено пред небивала съпротива след опита си в края на януари да смекчи антикорупционното законодателство, предаде БТА, цитирайки АФП.

Около 2000 души се събраха пред сградата на правителството в Букурещ под проливния дъжд, скандирайки "Крадци" и "Оставка".
"Правителството изгуби всякакво доверие. Социалдемократическата партия спечели изборите, не го оспорваме, но то трябва да намери почтени хора да управляват страната", заяви участващ в протестите пенсиониран авиатор. "Трябва да останем бдителни, да заявим на управляващите, че ги наблюдаваме и няма да толерираме корупцията", каза 45-годишна библиотекарка. Около 3000 души протестираха в град Клуж, развявайки румънски знамена и знамена на Европейския съюз, съобщиха медии.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1421 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
миии

2017.02.20 | 15:22

1
избирате червените хиени,и след 2месеца това ви чака,на улиците и протести за оставка,но комунист власт без бои не сдава,затова народе опичаи си акъла,после е късно!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини