Руски опозиционер, който казва, че е отровен, ще се лекува в чужбина

  • 19 февруари 2017 14:20

  • 8599
  • 5
Руски опозиционер, който казва, че е отровен, ще се лекува в чужбина
© gettyimages (архив)

Руският опозиционер Владимир Карамурза, който беше изпаднал в кома в началото на февруари, след като бил отровен, се подобрява и ще напусне страната за лечение в чужбина. Това съобщи днес негов адвокат, цитиран от АФП.

"Тази сутрин Владимир Карамурза излетя със самолет от страната, за да се подложи на лечение след втора тежка интоксикация", написа адвокатът му Вадим Прохоров във Фейсбук. Владимир Карамурза е координатор на дейността в Русия на движението "Отворена Русия" на бившия олигарх Михал Ходорковски, живеещ в изгнание. Мурза бе в критично състояние в началото на февруари, след като според съпругата му Евгения е бил отровен с непознато вещество. "Диагнозата в документите за изписването му от болницата, е същата: интоксикация с непознато вещество", допълва адвокатът.

Опозиционерът, който е на 35 години, вече бе хоспитализиран през 2015 година заради остра бъбречна недостатъчност и тогава едва не почина. Лекарите бяха открили в кръвта му следи от отравяне с тежки метали. В "Отворена Русия", основана от Ходорковски, Мурза отговаряше за проект в подкрепа на млади опозиционери на предишните парламентарни избори през септември и обяви намерението си да продължи политическата си дейност, подчерта адвоката му, заявявайки, че той вероятно е бил отровен.

Последвайте канала на

БТА
8599 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.31 | 23:27

5
Пълно е с фалшива водка - пркалил е човека. ако има друга прчина заслужено е
Крум Усаински-Крупник

2017.05.31 | 22:28

4
Цървули!!!Путьо е същата гнусна гнида,като Ким Чен Ун!!!Долни,подли,отвратителни азиатски дегенерати!!!Тези не са хора,а недоеволюирали,генетичнообременени примати!!!
да върви при сорос

2017.05.31 | 22:27

3
неговия спонсор и ментор.

2017.02.21 | 09:30

2
В село Стремци тровят директора на училището с фалшива гроздова!При проверката от МОН на 15 февруари не е бил на работа,но се е появил след един час много,много "отровен".Нека неговия импресарио,Цвета Караянчева се погрижи директорът да мине на по-изискани напитки.
хаха

2017.02.21 | 09:29

1
Намали белото лумпен , с тия кръгове под очите , вече си открил тъмната страна :D

Добави коментар

Водещи новини