Десетки помагат на 2-годишното дете, пребито от майка си

  • 19 февруари 2017 09:31

  • 96672
  • 3
Десетки помагат на 2-годишното дете, пребито от майка си
©

Майки от цяла Европа в подкрепа на 2-годишния Васил, който беше пребит почти до смърт от своята родна майка. След инцидента лекарите в „Пирогов” успяха да го спасят.

В болницата Васко среща и друг свой спасител.

„Стечение на обстоятелствата ни събра. Попаднахме заедно в една стая, в неврохирургията на детско отделение. Докараха ги малко по-късно същия ден, в който ние постъпихме. Това, което видях беше ужасяващо за мен”, разказва Адриана Иванова пред Нова телевизия.

„Детенцето бе буквално потрошено. Първият ден беше с подута глава, синя, жълта, всякакви цветове. Треперещо в момента, в който чуеше шум, започваше да трепери и започваше да плаче”.

Сълзите на Васко разплакват Ади и тя публикува емоционален пост във Facebook-групата „Майките на София” с молба за помощ. „Аз съм емоционална и го направих за себе си първоначално, за да излея мъката си. Заляха ме хиляди добри жени”, разказва Адриана Иванова.

Добри жени, които вече са подсигурили на Васко всичко необходимо. „Много дрешки, много играчки, много памперси, нямаше как да ги внеса в „Пирогов”. Горе има 4 големи чанти с памперси, храна, играчки, дрехи”, разказва Адриана.

Бащата на бития Васко потвърди, че Адриана му помага.

„Данчо е един от хилядите необразовани роми в България, които не знаят какво да направят с детето си, но правят всичко, което могат. Той не знае кое ще го направи по-щастлив. Не знае, кое ще е полезно, но иска да намери това полезно”, смята Адриана Иванова. Затова и Ади и другите майки от София му помагат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
96672 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AZ

2017.03.07 | 02:16

3
kAKVO STAVA S DETETO SEGA?
Върнете затвора Белене

2017.03.07 | 02:14

2
Върнете затвора Белене с цялата си строгост ,стига вече насилие в тая България,27 г само смърт и насилие ,престъпност и депутатски кражби .Върнете строгите затвори и всичката зган там.

2017.02.19 | 21:37

1
Мръсна костовистка.

Добави коментар

Водещи новини