Герджиков: Да не дава Господ да се продължи животът на служебния кабинет

  • 18 февруари 2017 11:55

  • 24851
  • 21
Герджиков: Да не дава Господ да се продължи животът на служебния кабинет
© Булфото (архив)

Не е добре служебното правителство да продължи работа след края на април. Това заяви в предаването „Седмицата“ по Дарик служебният премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

Служебният министър-председател призна, че неговата нагласа е на 27-ми април да предаде поста на следващия премиер в редовно правителство. Той обобщи и какво очаква да свърши служебното правителство до тогава. Освен приоритетната работа по организирането на предсрочните парламентарни избори, премиерът иска минимизиране на такси при вписванията, както и доклад на всяко 5-то число на месеца от просветния министър за броя на отпадналите от училище ученици, както и причините за това.

„Да не дава Господ да се продължи животът на служебния кабинет. Това няма да е добре, за никого няма да е добре това нещо. Защото това ще означава, че няма да можем своевременно да сформираме редовно правителство, което не е добре. Много ми се иска да не се случва такова нещо“, каза той.

Служебният премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то определи кабинета "Борисов 2" като едно "прилично правителство, което оставя едно не лошо наследство, но и с немалко пробойни в определени насоки и то, както си пролича, например в поддържането на пътната инфраструктура". Герджиков спомена и за инцидента в тунела "Ечемишка". По повод реакцията на Борисов към думите на неговия наследник на поста, че за пет дни в "Ечемишка" е свършена работа за пет години Герджиков изрази изненадата си, че лидерът на ГЕРБ е приел "така лично нещо, което е обективно".

По повод ревизиите на министерствата с акцент върху обществените поръчки и срокът, за който те са направени, Герджиков каза, че срокът е бил две седмици. "Две седмици не е толкова малко и когато се мобилизира административният капацитет на всяко министерство, може да се свърши доста работа, защото това беше една от основните задачи. Така че няма претенции за изчерпателност и толкова дълбочинен анализ, но тенденциите се наблюдават и те бяха изнесени в доклада", каза служебният премиер.

На въпрос установява ли нещо друго като сериозен проблем в държавата, Герджиков каза: "Мога да кажа, че държавата не е в насипно състояние, както някои се опитват да представят. Заварихме държава, която функционира относително добре. То няма държава, която да функционира безупречно, това е безкрайно сложен механизъм, по-сложен трудно може да се измисли. Така че не трябва да се всяват страхове у хората, че сме кораб, който потъва. Няма такова нещо", каза Герджиков.

Вървим в добра посока и искаме да надградим това, което заварваме като положително, но бяхме длъжни да направим и преглед на завареното, за да отстраним от слабостите, макар че разполагаме със сравнително кратък времеви хоризонт, каза Герджиков. Все пак и за това кратко време могат да се направят някои добри неща, категоричен е той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
24851 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Az

2017.02.23 | 00:02

21
А ти, Герджиков , защо не остави на новото правителство да прави проверките, което е редно ,а трябваше да изпълниш поръчките на БСП? Ах, само си за съжаление ! Язък за титлите ти и доброто име което ИМАШЕ! С действията си се провали напълно!
някои си

2017.02.23 | 00:01

20
радев , герджиков знаетели колко сте фалшиви и колко ви личи, че се опитвате да повлияете на изборите в полза на бсп а радев каза че ще е президент на всички българи

2017.02.23 | 00:00

19
Дали Канада не взима процент за услугата? Притрябвало й е на Канада злато, да не би да се готви за война или някой е тръгнал да я напада, та да се отбранява? За нас заплахата е от запад и от юг. Не ни баламосвайте, че Русия ще ни напада. Просто сте жалки и смешни!
Йоцко

2017.02.22 | 23:59

18
Накрая ще се наложи Русия да ни освобождава трети път. Както е тръгнало.

2017.02.20 | 06:46

17
аре се разкарай бе дървен философ комунистически

2017.02.20 | 06:46

16
Следващото редовно народно събрание трябва да гласува новият изборен закон и да си ходи !
Portet

2017.02.20 | 06:45

15
Не си извъртвай зад...ка г-нГержикОВ............до вчера говореше че за 5 дена си извършил работа за за 5 години/само дето нямало е кой да я свърши/...........сега казваш че *държавата е в относително добро състояние*............коя му доброто на държавата...........бедния и гладен народ-корупция
Бойко много се е омазал

2017.02.20 | 06:45

14
Герджиков е прав ако продължат още ще излезнат всички кирливи ризи на Бойковското управление и няма да могат да ги прикриват дълго.

2017.02.20 | 06:42

13
Да не дава господ щото всичкото СДС ще влезе в Белене. Герджиков ги почна.

2017.02.20 | 06:42

12
Обеси ги всички крадци и мошеници, Герджиков. Това заслужават.
Niky

2017.02.19 | 22:39

6
трябва да започне от Герджиков, след това тези от бсп и така нататък

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини