В Мексико образуваха жива верига срещу изграждането на стена по границата (видео)

  • 18 февруари 2017 11:25

  • 6324
  • 2
В Мексико образуваха жива верига срещу изграждането на стена по границата (видео)
©

Хиляди мексиканци образуваха жива верига край град Сиуадад Хуарес в знак на протест срещу намерението на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да строи стена между Съединените щати и Мексико.

В акцията под надслов "Единство на нацията", освен местни жители, участваха и политици. Хората носеха цветя и размахваха цветни кърпи като символ на мирното съвместно съществуване, предава БНТ.

Протестната акция се проведе по крайбрежието на река Рио Гранде - от едната й страна е мексиканският град, а от другата е Ел Пасо - град в американския щат Тексас, чиито жители, начело с кмета, също се включиха в живата верига.

Вчера в САЩ са били проведени най-малко 100 протестни акции срещу политиката на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Той за пореден път атакува медиите и в туит нарече водещи американски медии "врагове на американците". Днес Тръмп организира митинг във Флорида, с който, според вестник "Ню Йорк таймс", планира да започне кампанията си за преизбиране през 2020 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2017.03.04 | 15:41

2
Защо протестират, нали си има КПП за легално преминаване. Стената е за нелегалните, легалните влизат през парадния вход. Евала на Тръмп, каза и го направи, мъж на място.

2017.03.04 | 14:08

1
Искам да живея в страна с ред и правила а не в демократична гъмжаща от анархия и криворазбрани права на човека създадени от Сорос за да тормози нормалните хора

Добави коментар

Водещи новини