Авария в ТЕЦ "Брикел", има загинал (обновена)

  • 17 февруари 2017 19:08

  • 29263
  • 7
Авария в ТЕЦ "Брикел", има загинал (обновена)
©

Един човек е загинал, а четирима са ранени в ТЕЦ „Брикел-Гълъбово”. Аварията е станала при почистване на сероочиствашща инсталация в ранния следобед, съобщава БНТ.

Единият от пострадалите е с опасност за живота. Всички пострадали са откарани с линейки към болницата в Стара Загора.

Към мястото на инцидента пътува екип на Инспекцията по труда. По непотвърдена информация, се е срутила стена.

Трима от пострадалите при инцидента в ТЕЦ „Брикел” в Гълъбово са освободени за домашно лечение. Един от работниците е настанен в болницата в Гълъбово. Най-тежко пострадалият е откаран в болницата в Стара Загора.

Topnovini.bg. съобщава, че загиналият е бил затрупан и е починал от задушаване. На място вече са трудови инспектори, както и представители на полиция и прокуратура. "В момента тече оглед на мястото", информира окръжният прокурор Дичо Атанасов.

"Инцидентът в ТЕЦ Брикел, при който загина човек, е станал в сероочистващата инсталация", заяви Нейка Тенева, говорител на Окръжната прокуратура в Стара Загора, цитирана от БТА. Работниците са почиствали екоинсталацията, когато от тавана е паднала гипсова суспензия. Ранените са четирима, единият има фрактура на ръката, а останалите са с натъртвания.

ТЕЦ Брикел е най-старата електроцентрала в минно-енергийния комплекс "Марица -изток".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
29263 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
всеки ден е така

2017.02.19 | 21:29

7
ВСИЧКО ОТИВА НА КИНО В ТАЯ ДЪРЖАВА - ПЪЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ И ГРАБИТЕЛСКИЯ МОДЕЛ НА ПОВЕДЕНИЕ НА ПОВЕЧЕТО СОБСТВЕНИЦИ И ОТГОВОРНИ ЛИЦА, ВЕЧЕ ВСЕКИ ДЕН ВЗИМА ЖЕРТВИ! БЕЗНАКАЗАНОСТ, БЕЗХАБЕРИЕ И ЖЕСТОКА КОРУПЦИЯ - УЖАСА Е ПЪЛЕН НА ФОНА НА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ОДИ З
Lion

2017.02.19 | 21:28

6
НАРОДА НЯМА ДА ЗАБРАВИ -КАТАСТРОФАТА В С. ХИТРИНО -ПЕЧАЛНО ЗАГИНАЛАТА ЖЕНА В ТУНЕЛА -СТУДЕНИТЕ ДНИ И НОЩИ -ЗАРАДИ КАЛПАВОТО СЪСТОЯНИЕ В ТОПЛОФИКАЦИЯ .............И ОЩЕ И ОЩЕ............ВСИЧКИ ДО ЕДИН ОТ ОРДАТА НА ТИКВАТА ............СТЕ ЗА ЗАТВОР............ЗАЩОТО НАРОДА МИЗЕРСТВА .........А ВИЕ СТЕ
Тодор Живков

2017.02.19 | 21:28

5
Българио мила , земя на ГЕРОИ .
гост

2017.02.19 | 21:28

4
Къде си бай Тошо да научиш тия така наречени бизнесмени на работа, а не най-вече на печалба.
Lion

2017.02.19 | 18:17

3
Всичко е от управлението на ГЕРБ.ТЕ ЗНАЕХА САМО МАГИСТРАЛИ ДА ОТКРИВАТ И СЪС ЕХИДНА УСМИВКА-ТИКВАТА ЛИЛИВИНЕТКАТА-ДА РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИ.ЗНАЕХА САМО ДА КРАДАТ И ДА ОБЕЩАВАТ.СЕГА КОЛКО СТЕ СМЕШНИ И ЖАЛКИ ............И ИСКАТЕ ОТНОВО ДА СТЕ НА ВЛАСТ.............Е-ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ.НАРОДА НЯМ
ИНСПЕКТОР

2017.02.18 | 12:44

2
НЕ ВСЯКО НЕСПАЗВАНЕ ПРАВИЛНИКА ПО ОХРАНА НА ТРУДА ВОДИ ДО ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА , НО ВСЯКА ЕДНА ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА Е ВСЛЕДСТВИЕ НЕСПАЗВАНЕ ПРАВИЛНИКА ПО ОХРАНА НА ТРУДА.

2017.02.18 | 05:56

1
Жалко но така при герб и Бсп

Добави коментар

Водещи новини