Харесайте facebook страницата ни

Румен Радев: Необходима е стратегия за дългосрочно решение на миграционната криза

© Булфото (архив)

Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза.

За това призова президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа, съобщиха от прессекретариата на държавния грлава. Държавният глава подчерта, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение както на причините за миграционните процеси, така и за интеграцията на бежанците и това ще бъде актуална тема от международния дневен ред и през следващите години.

„Нито една държава не беше подготвена когато тази криза започна и днес много от европейските страни са изправени пред въпроса как да постигнат реална интеграция на хиляди бежанци“, посочи президентът. Според Румен Радев, за да има успех бъдещата обща стратегия по миграционната криза, трябва да се отговори на въпроса - Каква е истинската интеграция и как се постига? „Когато идваш в дадена държава трябва да спазваш правилата. В това, какво запазваш от своите ценности и какви нови ценности ще приемеш, е и отговорът на въпроса за интегрирането в дадено общество“, заяви българският президент.

Разграничаването на прилаганите подходи към бежанците от военни конфликти от една страна, от икономическите мигранти от друга, също беше сред акцентите на срещата. Участниците във форума призоваха също така за спазването на правата на търсещите убежище и за предприемането на по-строги мерки и наказания спрямо участниците в нелегалния трафик на хора. В срещата участваха комисарят за Европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, както и висши представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците, министри.

Коментари
Коментари (8)
Коментирай
(гост)
28.02.2017 | 12:40

чехъл...

Рейтинг:
 
0
(гост)
28.02.2017 | 12:40

Марионетка....

Рейтинг:
 
2
някои си (гост)
21.02.2017 | 09:18

боже слез и си прибери версиите

Рейтинг:
 
5
(гост)
21.02.2017 | 09:18

ЗА КАКВА СТРАТЕГИЯ МОЖЕ ДА МИСЛИ ЧОВЕК, КОЙТО ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ Е ИЗЛИЗАЛ ОТ ПОДЕЛЕНИЕТО В РЕАЛНИЯ СВЯТ?

Рейтинг:
 
5
321 (гост)
19.02.2017 | 10:16

руски шпионин - пак ли плака в европа за руските санкции, на нас какво ни пука бе другарю радев - долари има НА ЗАПАД

Рейтинг:
 
6
комунистите УБИВАХА НЕВИННИ БЪЛГАРИ ПАК ЛИ ?????? (гост)
24.02.2017 | 21:08

НАЙ ДОБРИЯ комунист Е МЪРТВИЯ ТАКЪВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Рейтинг:
 
6
комунистите УБИВАХА НЕВИННИ БЪЛГАРИ ПАК ЛИ ?????? (гост)
18.02.2017 | 12:43

НАЙ ДОБРИЯ комунист Е МЪРТВИЯ ТАКЪВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Рейтинг:
 
4
(гост)
19.02.2017 | 10:17

не се напъвайте толко , пак ще сте неподготвени

Рейтинг:
 
4
 
Добави Коментар