Тийнейджърка уби баща си, бил домашен насилник

  • 17 февруари 2017 17:53

  • 29964
  • 1
Тийнейджърка уби баща си, бил домашен насилник
©

Бреша Медоус, или Бризи, както я наричат приятелите й, изглежда като нормално американско момиче… до лятото на миналата година, когато застрелва баща си – насилник и тиранин. Убийството предизвика обществен дебат за правата на жертвите на домашно насилие и оправдано ли е да убиеш, за да спасиш детството си, съобщава Нова Телевизия.

Huffington Post разказва за живота на Бреша преди трагичното престъпление. Живот, изпълнен с болка, побоища и срам.

Днес 41-годишният Джонатан вече е мъртъв, прострелян в главата. Убийството се случва на 28-и юли 2016, докато бащата спи на дивана. 14-годишната Бреша е арестувана и откарана в център за непълнолетни престъпници. От шест месеца тя изчаква там решението на съда. Наблюдават я по 24 часа, за да не се самоубие.

Междувременно, активисти и организации подеха кампания #Освободете Бреша.

Никой обаче не отрича, че Бреша е убила Джонатан. Въпросът е защо. Според роднините на бащата историите на момичето са изфабрикувани, за да оправдаят жестокото й деяние.

Едно обаче е ясно – тя прави избора да превърне емоционалния затвор, в който живее, в буквален. Сега тя е затворена, но семейството й най-накрая е свободно.

Всяка година милиони деца в цяла Америка стават свидетели на домашно насилие и получават травма за цял живот. Когато пораснат, те са по-склонни да употребят наркотици и алкохол, да извършат самоубийство или да упражнят насилие. От Университета на Южна Флорида цитират изследване, според което в САЩ около 50 тийнейджъри годишно убиват родителите си. Повечето от тях са жертва на жестоко домашно насилие. А убийството е било плод на крайното им отчаяние.

Самата Бреша неколкократно е бягала от дома си преди убийството. Тя започнала да се самонаранява. Казвала, че по-скоро ще се самоубие, отколкото да се живее с баща си. Сега тя е заплашена от 21 години затвор, ако бъде призната за виновна. Но не спира да мечтае да завърши колеж и да стане успешен ветеринар.

Последвайте канала на

Novini.bg
29964 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2017.05.04 | 20:28

1
ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНА АМЕРИКА НАСЕЛЕНА С ИЗВРАТЕНИ ТИПОВЕ, МАСОВИ ИЗНАСИЛВАНИЯ И УБИЙСТВА.

Добави коментар

Водещи новини