Харесайте facebook страницата ни

ГЕРБ отговориха на Герджиков за нарушенията: Митът за злоупотреби не се доказа (видео)

"Притесни ме това, което каза премиерът Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, ... към профила във връзка с нарушенията, които са открили в министерствата". Това заяви на брифинг бившият енергиен министър Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 ... към профила .

"Недопустимо е, защото когато се твърди нещо, трябва да се спазват основни изисквания. Нарушенията трябва да се докажат. Ако има индикатори за измама, пътят е сложен, има си ред", добави още тя.

"Служебното правителство с това изявление днес за нарушенията във ведомствата просто зае страна по отношение на предстоящите парламентарни избори", категорична е Петкова.

Очаквах с интерес одита на служебния премиер Огнян Герджиков. Най-малкото по професия съм одитор. Това което чухме не е правилният подход, смята тя.

По думите й компетентните органи, които извършват одитите в държавата не са служебните министри.

„Когато се твърди, че има нарушения трябва да е ясно как се установява това, а обвиняемите да имат възможност да обжалват“.

Европейската комисия отпусна на България средства в размер на 920 хил. евро за предпроектно проучване на газовия хъб „Балкан“, каза Теменужка Петкова.

Тя посочи, че това е нямало да се случи, ако правителството на Бойко Борисов 2 не е било извоювало доверие пред ЕК и ако не е спазвало закона за обществените поръчки.

По думите ѝ, отделно от това, страната ни ще получи 182 хил. евро за рехабилитация и модернизация на газопреносната мрежа.

Тя добави, че от ГЕРБ работят единствено за проекти, които ще са от полза за бъдещето на България.

"Митът за някакви зловещи злоупотреби от правителството „Бойко Борисов 2“ не бяха доказани и няма как да бъдат доказани. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на пресконференция в централата на ГЕРБ.

По думите на Павлова в резултат на ревизията на служебния кабинет, от ГЕРБ си задават въпроса защо така изчетените констатации са останали само на думи. Тя попита защо не се публикува сега този доклад и какво ще прави правителството през събота и неделя с този него.

„Някой ще го дописва или просто целта беше да се изрекат някакви думи, внушения, за да може три дни да има храна за говорители, предизборни спекулации, внушенеия“, коментира Павлова.

По думите ѝ всички трябва да знаем, че в тази правова държава трябва да се работи с документи и компетентните органи да се изказват. Лиляна Павлова коментира, че в нейния ресор няма констатации за нарушения.

„Благодаря за оценката“, допълни тя.

Парите по настоящата Програма за развитие на селските райони не са под какъвто и да е риск от спиране. Това каза пък бившият министър на земеделието и храните в правителството "Борисов 2" Десислава Танева.
 

Коментари
Коментари (43)
Коментирай
Димитър Борисов (гост)
19.02.2017 | 10:12

Проверяващи трябва непрекъснато да дишат във вратовете на всяко правителство и министерства със непрекъснати проверки. Нали законите важат за всички в страната. Затова сме правова държава. 19.2.2017г.

Рейтинг:
 
0
валя (гост)
19.02.2017 | 10:21

Тези като трите клюкарки,липсва им само лидера им Бойко,нали все с него Лилито режеше лентичките,нали Танева му подари джиповете ,а Теменужка,тя просто е само фигура.Докато не спрете да говорите колко другите не стават,колко сте безгрешни няма как да ви повярва народа

Рейтинг:
 
0
отис (гост)
20.02.2017 | 13:53

Трите устатници-влъхви, а къде са останалите Бъчварова,Кунева,Захариеваи още много знайни и незнайни,които доразсипват България.

Рейтинг:
 
0
(гост)
20.02.2017 | 13:53

тия и трите все охранени булки

Рейтинг:
 
0
гошо (гост)
18.02.2017 | 23:48

Гробарки некадърни,изяснихте ли се коя от вас уби жената в тунела?Къде ви е доктора на пожарникарските науки?

Рейтинг:
 
1
(гост)
18.02.2017 | 23:48

това че не искате да си вадите кирливите ризи / политическата рода / НЕ е МИТ , това че продължавате да лъжете си е ваш проблем , не лъжете Нас , самозалъгвате се че вършите нещата правилно и което е по лошото службите ви прикриват , защото сте на една ясла

Рейтинг:
 
0
Мартин (гост)
18.02.2017 | 23:48

последно и 3 години няма да се вдигат защото не можело. За пенсионерите нямало 300 лева да са минималните пенсии. Че това е смешно не говорим за 2000 лева а за 300.

Рейтинг:
 
0
Мартин (гост)
18.02.2017 | 23:48

Герб обещава вдигане на заплатите. Напишете в гугъл 460 лева ще бъде минималната заплата в следващите три години и ще видите за какво си говорим. Едно говори като е на власт като падне друго. Този Бойко обясняваше преди 3 месеца че вдигането на заплатата ще е 2017 година последн

Рейтинг:
 
1
(гост)
18.02.2017 | 23:49

Тия каки като ги гледам как са налети изглежда бат Бойко добре ги е хранил с нашите парички на данъкоплатците , че как няма до го защитават !!!!!!!!

Рейтинг:
 
2
(гост)
18.02.2017 | 19:23

КОКАЛА ,КОКАЛА НЕ СЕ ДАВА ЛЕСНО !!!ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ЖЕСТОКО МЕ УХАПА ЕДНО КУЧЕ КАТО ПОСЕГНАХ ДА МУ ГО ВЗЕМА ??????????????????

Рейтинг:
 
1
(гост)
20.02.2017 | 15:16

Много ми е интересно ако Герб не спечелят изборите какво ще стане вътре в партията и какво ще правят Цеко и Боко.Ще има ли дадени на прокурор.Любопитно.

Рейтинг:
 
1
(гост)
20.02.2017 | 15:16

Герб са лъжци и крадци ! Мутромилиционери и престъпници ! Българомразци !

Рейтинг:
 
6
1 2 3 4
 
Добави Коментар