Харесайте facebook страницата ни

Позитивната тенденция за туризма в Кипър ще продължи през 2017 г.

Тенденцията за увеличаване броя на пристигащите туристи в Кипър се очаква да продължи и през тази година, заяви министърът на туризма Йоргос Лактотрипис, пише вестник Financial Mirror.

Министърът отбеляза, че „скоро ще бъде завършена новата национална стратегия на туристическата индустрия“.

По време на ежегодната среща на кипърската Асоциация на хотелиерите, Лактотрипис обясни, че 2016 г. е била знакова за туризма на острова, като за първи път е била надскочена границата от три милиона пристигащи туристи, а приходи са достигнали 12% или 2,3 млрд. евро.

Министърът подчерта, че туристическият сезон е бил удължен и хотелите са работили по-дълго време през цялата година. През зимните месеци на 2016 г. около 464 хил. туристи са посетили Кипър, което е с 23% повече в сравнение с 2015 г. и с 54% повече спрямо 2014 г.

„В Министерството на туризма ние установихме, че тази позитивна тенденция при пристигащите туристи и при приходите от туризма ще продължи през 2017 г.“, посочи Лактотрипис.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
3 години живял в Кипър (гост)
17.02.2017 | 12:47

Пристигат в гръцката част на Кипър и ходят повечето да си харчат парите в турската част по хотели и ресторанти, че там са забележителностите повече и по-хубавите плажове!

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар