Харесайте facebook страницата ни

Военният министър: Армията е системно недофинансирана

© БНТ

В отчета на началника на отбраната бяха систематизирани и състоянието на Министерството на отбраната, и предизвикателствата пред него. Това каза в сутрешния блок на БНТ служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев Стефан Янев е служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и ... към профила .

Армията е системно недофинансирана през последните 7-8 години. Бюджетът беше намален с 40% по време на световната икономическа криза от 2008 г., а и до момента не сме се върнали на тези нива. Поддържа се минимумът на способности за осигуряване на суверенитета на държавата, но липсата на средства не позволява развиване на нови способности, подчерта Янев.

По думите му обстановката в света изисква повишаване на разходите за отбрана и повишаване на отбранителните способности.

Подготвили сме планове, ако има масова миграционна вълна на границата. Тези разчети са направени, но безпокойството ми идва от това, че не мога да предвидя колко голяма може да е тази вълна, кога мигрантският поток ще се събуди отново и ще тръгне, посочи служебният вицепремиер.

Проверките в Министерството на отбраната продължават. Когато приключи целият процес, ще видим дали те могат да доведат до нещо сериозно или това не е така, заяви служебният министър на отбраната по повод информациите, че са открити нередности в над 100 обществени поръчки във военното министерство.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
X men (гост)
17.02.2017 | 18:16

За нищо правенето на търбусите и тези са много!

Рейтинг:
 
1
(гост)
18.02.2017 | 00:10

армията не до финансирана , полицията не до финансирана , лекарските заплати малко , учителските също , а администрацията най зле , само работещите взимат 460 лв . а ви изкарват парите за ВСИЧКО И ВСИЧКИ

Рейтинг:
 
0
Веселин Василев (гост)
18.02.2017 | 00:10

Че ние имаме ли армия!

Рейтинг:
 
0
да малко (гост)
18.02.2017 | 00:10

и работи за чужди интереси.

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар