Тръмп номинира адвокат от Флорида за министър на труда

  • 16 февруари 2017 21:12

  • 1656
  • 1
Тръмп номинира адвокат от Флорида за министър на труда
© Getty Images

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския номинира юриста от Флорида Александър Акоста за министър на труда, предадоха световните агенции.

На пресконференция във Вашингтон Тръмп каза, че Акоста ще бъде "страхотен министър на труда".

Акоста е декан на юридическия колеж към Флоридския международен университет и председател на общинска банка във Флорида, предаде ДПА. Преди това е бил адвокат и съдия във федерален апелативен трибунал.

Ако номинацията му бъде одобрена в Сената на американския Конгрес, Акоста ще бъде първият представител на администрацията на Тръмп, който произхожда от испаноезична страна. Акоста е син на кубински имигранти, роден в Маями.

Вчера Андрю Пъздър, изпълнителен директор на верига за бързо хранене, който бе номиниран от президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за министър на труда, официално оттегли кандидатурата си. Според Ройтерс той се е отказал от номинацията, защото станало ясно, че няма да получи необходимата подкрепа от републиканците в Сената, за да бъде утвърден за министър. Решението на Пъздър се дължи на разкрития за минали епизоди личния му живот, предаде Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
1656 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ватник

2017.02.17 | 07:51

1
Последно : Ще хвалим или ще плюем по Тръмп !?

Добави коментар

Водещи новини