Новият държавен секретар на САЩ се срещна със Сергей Лавров

  • 16 февруари 2017 16:46

  • 2848
  • 3
Новият държавен секретар на САЩ се срещна със Сергей Лавров
© gettyimages (архив)

Новият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън се срещна за първи път с руския министър на външните работи Сергей Лавров, предадоха световните агенции.

Организаторите от американска страна на срещата в Бон, Германия, не позволиха на Тилърсън да завърши встъпителното си изявление, отбелязва ТАСС. "Благодаря ви, господин Лавров, на мен също ми е приятно да ви видя", успя да каже държавният секретар на САЩ преди да бъде прекъснат. След това организаторите на срещата от американска страна помолиха журналистите да напуснат. Репортер от АП обаче успя да зададе въпрос. Той попита Лавров дали в Русия са обезпокоени от политическите сътресения във Вашингтон. Руският външен министър отговори лаконично, че страната му не се меси във вътрешните работи на други държави.

Преди броени дни новият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска оставката на своя съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин, след като стана ясно, че той е имал нерегламентирани разговори с руски официални представители, отбелязва Ройтерс.
Лавров посочи, че с Тилърсън имат да обсъдят цял куп въпроси, и изрази надежда двамата да установят параметрите на съвместната си работа в бъдеще. Първата среща между новия държавен секретар на САЩ и министъра на външните работи на Русия се провежда в кулоарите на срещата на външните министри на страните от Г-20 в Бон.

Последвайте канала на

БТА
2848 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веселин Василев

2017.02.18 | 00:19

2
Време е да се разберат.

2017.02.18 | 00:20

3
няма да е както се иска на вас , кремълските подлоги хахахааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

2017.02.18 | 00:19

1
кур за курвите от герб

Добави коментар

Водещи новини