България и СЗО разширяват сътрудничеството си в областта на общественото здраве

  • 16 февруари 2017 12:07

  • 4310
  • 1
България и СЗО разширяват сътрудничеството си в областта на общественото здраве
©

Разширява се сътрудничеството между България и Световната здравна организация (СЗО) в областта на общественото здраве и програмите за превенция и промоция на здравето, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ), цитирайки заместник-министър Галин Каменов.

Каменов е разговарял с представителя на СЗО в България и ръководител на мисията д-р Скендер Сила. По думите на Каменов в България съществуват проблеми в сферата на общественото здраве, по-специално по отношение на здравно-демографските показатели и разпространението на рискови фактори на поведение.

СЗО има огромен опит в тази област и може да ни подпомогне за внедряване на механизмите, доказали своята ефективност, е допълнил той. Каменов е подчертал, че общественото здраве вече е приоритет за МЗ и респективно за държавната политика.

Според д-р Скендер Сила СЗО желае да си сътрудничи с държавите от Европейския регион за подобряване на здравето на населението. Представителят на СЗО е изразил подкрепата си за политиката на МЗ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Готов на пари и финансиране на проекти

2017.05.16 | 16:20

1
Здравейте госпожо. как си? Моля, това е много важно, не пренебрегвайте моето послание. Защото аз съм тук, за да помогнем. Аз съм търговец, аз съм в партньорство с няколко банки. Аз също заеми между физически лица в размер от 3%. Аз също се финансират проекти, Моите предложения ва

Добави коментар

Водещи новини