Дерматолози: Мръсният въздух състарява кожата

  • 16 февруари 2017 10:41

  • 4670
  • 0
Дерматолози: Мръсният въздух състарява кожата
© Gettyimages

Замърсеният въздух в градската среда води до състаряване на кожата. Това предупреди дерматологът д-р Валерия Дингилева.

Тя коментира ново изследване на западни дерматолози, които са установили, че мръсният въздух вреди на кожата на лицето. "Оказва се, че той води до по-бързата поява на бръчици на местата, където кожата е по-деликатна, появяват се по-тъмни петна, кожата става по-отпусната", посочи дерматологът пред Bulgaria ON AIR.

За да съхраним кожата си млада, главна необходима съставка е витамин C. "Колагенът, който е важен фактор за еластичността на кожата, най-много се унищожава от замърсяването, така че е хубаво да се използват различни серуми, които съдържат Витамин C".

Дерматологът изброи и кои необходими навици трябва да предприемем, за да предпазим кожата на лицето си от вредните замърсители във въздуха: "Важно е кожата да се почиства вечер след работа, но не с тежки химични съставки. Важно също е да се прави неутрализация на лицето с Витамин C, антиоксиданти, диацин, Витамин B. Да обърнем внимание и на здравословното хранене, на различни продукти, които съдържат антиоксиданти като плодовете малини, боровинки и ягоди. Пробиотиците също могат да се използват", отбеляза д-р Дингилева.

По думите й защита на бариерата на кожата, която е увредена от фините прахови частици, запушват порите и се уврежда омазняването на кожата. Дерматологът заключи, че замърсената градска среда може да доведе и до здравословни проблеми, като някои от тях могат да се появят под въздействието на стреса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини