Започват безплатни прегледи за пациенти с исхемична болест на сърцето в Александровска болница

  • 16 февруари 2017 09:40

  • 5000
  • 0
Започват безплатни прегледи за пациенти с исхемична болест на сърцето в Александровска болница
© Булфото (архив)

Александровска болница обяви месец на безплатни прегледи за пациенти с исхемична болест на сърцето.

От 20 февруари до 20 март специалистите от кардиологичната клиника на УМБАЛ „Александровска“ ще преглеждат безплатно пациенти с исхемична болест на сърцето, след прекаран инфаркт и стентиране, в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”).

Исхемичната болест на сърцето представлява стесняване или запушване на кръвоносните съдове, в резултат на което намалява притока на кръв (кислород) към сърдечния мускул. Най-честата и важна причина е атеросклерозата. Рисковите фактори за възникване и развитие на заболяването са повишеното артериално налягане, затлъстяването, тютюнопушенето, захарната болест, а също и наследствената обремененост.

Болката зад гръдната кост, която понякога се разпространява към шията и лявата ръка, е характерна за различните форми на исхемичната болест на сърцето – стенокардия, известна още като „гръдна жаба“ и най-тежката – инфаркт. Желаещите трябва да се запишат предварително на тел.: 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват. При наличие на документация, свързана със заболяването (направени изследвания, епикризи и др.), желаещите да се консултират е необходимо да я представят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини