Меркел: Никоя страна не може да реши сама световните проблеми

  • 16 февруари 2017 07:34

  • 3948
  • 5
Меркел: Никоя страна не може да реши сама световните проблеми
© Getty Images/Guliver

Никоя страна не може да реши сама световните проблеми и правителствата могат да направят много повече за своите страни, ако работят заедно и в тясно сътрудничество, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от Ройтерс.

Германия е председател на Г-20 - групата на 20-те водещи икономики, чиито външни министри се събират на двудневна среща днес в Берлин. Меркел изтъква важността на многостранното сътрудничество, след като президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския постави под въпрос международните съюзи и съюзническите задължения и обяви, че неговата политика ще се ръководи от принципа "Америка на първо място", отбелязва Ройтерс.

Германският канцлер се изказа вчера на среща на жени депутати от нейния консервативен блок ХДС/ХСС. Тя каза, че в речта си на конференцията по сигурността в Мюнхен в събота ще защити международното сътрудничеството. "Никоя страна не може да решава проблемите сама, по-важни са общите действия", каза Меркел и добави, че правителствата могат да направят повече за своите страни ако работят заедно, вместо да се изолират.

Според нея е добър знак, че новото американско правителство изпраща делегация на високо равнище на конференцията по сигурността.

На тридневния форум, който се открива в петък, вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и министърът на отбраната Джеймс Матис ще се срещнат с представители на европейските съюзници, които искат да научат повече за външнополитическата стратегия на правителството на Тръмп и на позицията му към Русия, посочва Ройтерс.

Мюнхенската конференция по сигурността е един от най-важните световни форуми за външна политика и сигурност. Участниците ще разискват бъдещето на трансатлантическите отношения, на НАТО и Европейския съюз, както и украинската криза, връзките с Русия и войната в Сирия, каза председателят на конференцията Волганг Ишингер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3948 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.02.27 | 19:51

5
А МОЖЕ ,БАБИ ,,ВДИГАШ КРАКАТА И ПОСРЕЩАШ БЕЖАНЦИТЕ ,КОИТО ГИ ПОКАНИ ДА ТИ ГОСТУВАТ ..А НА РУСИЯ НЕ БЕРИ ГРИЖА ,ТЕ МОГАТ И САМИЧКИ ДА СИ ПИЯТ ВОДКАТА ..МЪЖЕ СА..

2017.02.27 | 19:51

4
Дърта брантия.
пинко

2017.02.27 | 19:50

3
дъртото бабе забрави че преди 77 години германия сама си решаваше световните проблеми.

2017.02.27 | 19:50

2
РУСКИТЕ ПРАСЕТА МОГАТ САМИ ДА СЪЗДАДАТ ПРОБЛЕМИ НА СВЕТА И ВИНАГИ ГО ПРАВЯТ...НЕ Е ВЯРНО,ЧЕ НЕ МОГАТ САМИ.

2017.02.27 | 19:50

1
Никоя страна не може да реши световни проблеми, но един тъп канцлер на Германия може да ги създаде!

Добави коментар

Водещи новини