Изготвен е доклад за състоянието на тунелите в България

  • 15 февруари 2017 18:09

  • 1149
  • 0
Изготвен е доклад за състоянието на тунелите в България
© Булфото

Изготвен е доклад за състоянието на тунелите в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. На 7 февруари, с вътрешна заповед на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", е било възложено сформирането на експертни групи, които да направят извънредни огледи на всички тунели в страната.

След извършените огледи е разпоредено да бъде направена и оценка на риска. Докладът, изработен след направените извънредни огледи и анализът на риска, дават основание да се смята, че част от предвидените мерки могат да бъдат възложени по договорите за текущо поддържане, сключени с пътноподдържащите фирми.

В случаите, където това е невъзможно - с обявяване на обществена поръчка. Министерството на регионалното развитие и благоустройството е дало указания на АПИ да бъдат направени извънредни инспекции за пътна безопасност на цялата пътна инфраструктура и съоръжения. Пълният доклад за състоянието на тунелите, както и табличен вид на информацията, може да бъде намерен на интернет страницата на МРРБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини