МО не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на изтребителите ни

  • 15 февруари 2017 17:15

  • 3726
  • 4
МО не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на изтребителите ни
© Булфото (архив)

Министерството на отбраната не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Във връзка с разпространена информация в медиите днес за това, че България е подписала в края на миналата година договори с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на свои изтребители от МО разпространиха уточнение. В края на 2016 г. Министерството на отбраната не е подписвало договор с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29, които са на въоръжение във Военновъздушните ни сили, е посочено в съобщението. През 2016 г. в Министерството на отбраната са проведени процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП), на основание на които са сключени три договора за експлоатацията на самолети МиГ-29. Това са договор за "Извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2, за самолет МиГ-29"; договор за "Извършване на доставка на кутии на самолетните агрегати КСА-2 от комплектацията на самолети МиГ-29" и договор за "Извършване на доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29".

Изпълнител на първите два договора за доставка на двигатели и кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29 е българската фирма "Авиостарт" ООД, а изпълнител на третия договор за доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29 е украинската фирма "Укринмаш". Документацията за обществените поръчки, както и копия на самите договори, сключени след извършените процедури по ЗОП, са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната в раздела "Профил на купувача".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3726 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.02.20 | 14:57

4
Военните в Министерството на Отбраната са радевци.Те живеят в паралелен свят от времето на Априлския Пленум на БКП.ТАМ ОТ ГОДИНИ,ЧИСТ ВЪЗДУХ НЕ Е ВЛИЗАЛ.

2017.02.20 | 14:57

3
Егати нагълците!!! Разбира се, че МО няма директен договор с производителя МИГ. Нали някой трябва да се облажи от поръчката. Въпросните фирми "спечелили" търга, са просто посредници, близки до управляващите.
pppppppppprrrrrrrrrrrrrrrüüüüüüüüüüüüüüüüüüütttttt

2017.02.16 | 10:22

2
İ SLET TİYA DOSTAVKİ NAŞİTE SAMOLETİ ŞTE LETAT .... AMA KOY STE Gİ PİLOTİRA ...... COVEK TREBVA DA E LUD ZA DA SEDNE V KABİNATA NA TAKIV SAMOLET.... SIMNENİETO Mİ E KIM TEZİ DOSTAVCİCİİİİİİİİİİİİİİİ TE MOGAT ZA PARİ VSİCKİ NEGADAYSTVA

2017.02.16 | 10:21

1
Уникална държава, уникални управляващи!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини