Модернизарат 26 училища и детски градини в столицата

  • 15 февруари 2017 15:25

  • 974
  • 0
Модернизарат 26 училища и детски градини в столицата
© Булфото (архив)

Членовете на Междинното звено за оценка на проектно предложение по ОП "Региони в растеж 2014-2020" към Столичната община днес одобри проект за цялостна модернизация на 26 училища и детски градини на територията на София, съобщи на страницата си във Фейсбук зам.-кметът Дончо Барбалов.

Финансирането по оперативната програма е в размер общо над 50 млн. лв. За началото на ремонтите през тази годна са предвидени 15 млн. лв.

Проектът е изготвен от направление "Инвестиции и строителство" в Столичната община. Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения в районите "Илинден", "Връбница", "Надежда", "Красна поляна" и "Средец".

В сградите, в които ще започне реконструкция, се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 основно училище и др.

След одобрението на Междинното звено, проектът ще бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи.

Сред другите големи проекти от Капиталовата програма на Столичната община през тази година е продължаващата модернизация на градския транспорт. Поръчката на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки. Част от проекта за Интегриран градски транспорт са и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. "Борис Трети" от ж.к. "Павлово" до пл. "Македония", както и по ул. "Каменоделска" от моста "Изида" до ухо "Орландовци" .

Последвайте канала на

Десислава Станева
974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини