Проверяват полицаи за случай с фирма за бързи кредити

  • 15 февруари 2017 14:07

  • 1808
  • 0
Проверяват полицаи за случай с фирма за бързи кредити
© novini.bg

Районната прокуратура в Смолян извършва проверка за действията на служители на РУ на МВР-Смолян по повод подаден сигнал за упражнено насилие спрямо длъжник на фирма за бързи кредити, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура- Пловдив.

Проверката е за случай от септември 2016 г., при който полицейските служители глобили представител на фирма за бързи кредити, опитал се да сплаши длъжник. Глобата е отменена по-късно от съда с мотив, че е недопустимо да се налага административно наказание за извършено престъпление.

Длъжникът се оплакал в полицията, че трима представители на фирмата за бързи кредити му оказали натиск и дори го ударили, заради просрочена вноска по заем. Полицаите не информирали за случая прокуратурата, а само глобили със 100 лева единия от изнудвачите съгласно общинската наредба за опазване на обществения ред. Санкционираният обжалвал глобата и на 9 февруари Районният съд в Смолян я отменил. Материалите по случая са изискани от Районната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

Във връзка с констатациите по този случай, районният прокурор на Смолян Георги Кърпаров е разпоредил проверка на цялостната дейност на РУ на МВР-Смолян през 2016 г., която трябва да приключи на 15 март 2017 г. , информира пресцентърът на АП- Пловдив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини