Родители на бунт срещу строеж на сграда в непосредствена близост до училище

  • 15 февруари 2017 10:10

  • 5366
  • 3
Родители на бунт срещу строеж на сграда в непосредствена близост до училище
© БНТ

Родители и ученици от ОУ "Захари Круша" в София излязоха на протест тази сутрин срещу планирано събаряне на съществуваща сграда, за да бъде построена 7-етажна жилищна кооперация. Ако това се случи, родителите заплашват, че ще отпишат децата си от училището, съобщава БНТ.

Директорката на училището заяви, че са разбрали за последното развитие по казуса едва преди 6 дни, когато разтревожени родители позвънили, че масово до училището се разпродават "на зелено" апартаменти. Територията е частна от 2000 г., но по проект спорната сграда е замислена като Дом на книгата, част от училището.

Кметът на столичния район "Лозенец" Любомир Дреков каза, че предстои да бъде изготвено общо становище, а най-важно е да бъде защитен интересът на децата - да не се допуска запрашване, засенчване с твърде висока сграда. 8-10 етажа няма как да се случат на този терен, гарантира Дреков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5366 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2017.06.22 | 12:31

3
Така е в България докато има продажни кметове и архитекти нищо хубаво не ни очаква. Това не е само в София, а в повечето големи градове. Новато строителство защо не го правят като в Европа и по света, да има изба,парко место и таванско помещение.
гост

2017.06.22 | 12:30

2
В Румъния не може да видиш пране по терасите, всички го простират в таванското помещение. Колите не им стоят по улиците, а си имат парко места. А в България се правят офиси,магазини и всякакви други помещения,но не и парко места. Всичко е за голямата печалба от 300-400% на строеж.
Пешо манафа

2017.02.22 | 20:09

1
Ей разсипаха го тоя квартал значи и няма да мирясат докато не залеят и последната тревичка с бетон.

Добави коментар

Водещи новини