Тръмп знаел от седмици, че Флин заблуждавал за контактите си с Русия

  • 15 февруари 2017 08:54

  • 5735
  • 3
Тръмп знаел от седмици, че Флин заблуждавал за контактите си с Русия
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е знаел от седмици, че съветникът му по националната сигурност Майкъл Флин е въвел в заблуждение Белия дом за контактите си с Русия, но не го е накарал незабавно да подаде оставка. Това съобщи говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс.

Спайсър посочи, че Тръмп е бил информиран в края на януари, че Флин не е казал на вицепрезидента Майк Пенс цялата истина за разговора си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, състоял се преди встъпването в длъжност на президента. Пенс разбрал за "непълната информация", която получил от Флин, от съобщения в медиите, появили се в края на миналата седмица, добави говорителят на Белия дом.

Флин напусна поста си в понеделник, след като Тръмп поиска оставката му. Президентът на САЩ се надява да си избере нов съветник по националната сигурност до края на седмицата.

По думите на Спайсър Флин подал оставка, след като Тръмп изгубил доверие в него. Юридическият консултант на Белия дом разгледа случая и заключи, че не става дума за закононарушение, а по-скоро за въпрос на (загубено) доверие, отбеляза говорителят на Белия дом, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.02.20 | 09:59

2
Флин е водил преговори за сваляне на санкциите,тайно от Тръмп.
да бе

2017.02.20 | 09:59

3
позна.

2017.02.20 | 09:59

1
Тръмп очаква от Русия да върне Крим! хахха русофилииии мрете от яд хахахаха

Добави коментар

Водещи новини