Томислав Дончев: Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията

  • 15 февруари 2017 08:23

  • 11756
  • 13
Томислав Дончев: Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията
©

Няма нещо, което да не може да се промени. Задача на политиците е да променят тромавата администрация. Това каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ в ефира на БТВ.

За риска от спирането на 180 милиона еврофинансиране по програма „Образование“ Дончев заяви: “В предизборна ситуация всеки си коментира каквото иска. Програмата не е спряна. Има кореспонденция с ЕК на ниво предупреждение. Изредени са някои проблеми. Най-големият е с управляващият орган, който трябва да е независим. Проблемът е, този който харчи парите и този, който контролира, са част от една администрация. Не веднъж сме говорили с г-жа Кунева по този въпрос. Тя заяви, че иска да носи отговорност. Да си ръководител на контролен орган е експертна работа. Министрът не е такъв експерт. Посочва се, че има проблем с концентрация на власт, но той е поправим“, заяви бившият вицепремиер.

„Образованието е много чувствителна тема за българина. Ако искате дългосрочна инвестиция в икономиката, то е най-дългосрочната инвестиция“, подчерта Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Той напомни, че правителството на ГЕРБ е увеличило финансирането в образованието и добави, че то е приоритет. „Важното е, че образованието се оформя като една територия, на която има консенсус“.

„Има огромна разлика между това, което предлагаме ние и другите партии“, каза Дончев. Той даде и пример: "Разликата между обещанията на ГЕРБ и БСП са като между документален филм и научната фантастика. Човек освен да се хвали с програмата си, трябва да се запознае и с програмата на опонента си. По думите на Дончев програмата на БСП не само, че е нереалистична, но ще доведе икономиката до катастрофа.

Той бе помолен да коментира и думите на служебния премиер след ремонта на тунел „Ечемишка“, в който загина жена след нелеп инцидент. Думите на Герджиков бяха: „За пет дни ние свършихме работа като за пет години“. Според Дончев това е несериозно. „Обикновено водим разговори, че асфалтът не се яде, че еврофондовете не пълнят хладилника и др. Ние имаме градове където имаме водозагуба от 90%. След 10 години там ще има водна криза. И ремонтите на пътища и ремонтите във водния сектор са важни“.

На въпрос дали в ГЕРБ са готови с листите за изборите, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви: „Почти сме готови. А относно приемането на политолога Антон Тодоров в редиците на ГЕРБ, той каза: Вземаме дори критични към нас хора. Това показва, че не сме обидчиви“.

Относно промените при конкурентите им от БСП, Дончев заяви, че „опитът изведнъж да се представяш в ново и бяло по-скоро буди притеснение. Няма странно, че се сменят областните управители, които са назначени от предишната политическа сила, а по-скоро с какви хора ги сменяш“.

„Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията. В политиката обаче е пълно с нея. Когато съм отдаден на дадена кауза съм много концентриран“, разкри Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11756 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2017.02.16 | 10:09

13
Тогава бягай от Караянчева!Силно бягай и не се обръщай назад!Бягай от най-голямата простотия,облечена с власт!

2017.02.16 | 10:09

12
Тогава бягай от Караянчева!Силно бягай и не се обръщай назад!Бягай от най-голямата простотия,облечена с власт!

2017.02.16 | 09:45

11
Ми че кой те спира тогава напускай партия герп.

2017.02.16 | 09:45

10
ТОВА НЕ ОЧАКВАХ ОТ ДОНЧЕВ ..ИСКА ДА ИЗБЯГА ОТ ..БОКО..

2017.02.16 | 09:45

9
Тя простотията е сред Герб ама нали цоцаш кинти иначе и за метач няма да те вземат.
аз

2017.02.16 | 09:44

6
г-н Дончев, простотията в БГ е много голяма! Трудно можем да се отървем от нея! Факта, че се рекламира партия БСП, която няколко пъти докарва БГ до "нула" и народът отново вярва на лъжците показва тази простотия!
не само,

2017.02.16 | 09:44

8
забравяш и ония от Гроб.
ТИ СИ ПЕДАЛ С ГОЛЯМО ЕГО

2017.02.16 | 09:44

7
А ОТ КЪДЕ ТИ ИДВА САМОЧУВСТВИЕТО ..А ТИ СИ ПЕДАЛ-МОДЕРАТОРА И КАКВО ..ПАК ЩЕ ТЕ ПОМНЯТ КАТО ПЕДАЛ..

2017.02.16 | 09:44

5
"Иска ми се да избягам от много неща, най-вече от простотията" Тогава какво правиш в герб? Това показва, че простотията е и в теб, а също и лицемерието и подмазвачеството.

2017.02.16 | 09:44

3
Където е ГЕРБ , там е простотията , мизерията , лъжата , кражбата , циганията и престъпността ! Каквото и да пипнат , то умира ! Долу ТИКВАТА ! Политическа смърт за герберастите !
Мож

2017.02.16 | 09:44

4
ГЕРБ отново подценяват троловете в нета. Вижте и тук как са се развихрили орките. И понеже повечето сайтове нямат модератор да трие псувните и глупостите, надничарите си мислят, че всичко им е разрешено

2017.02.16 | 09:43

2
Ами от байуйй как ще избягаш бе , нещастник ? Не знаеш ли че ТИКВАТА е най - големия простак и крадец в България ?!
гост

2017.02.15 | 13:43

1
Какво да каже народа как се е нагледал на простотия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини