14 долара на час могат да си докарат от стаж в САЩ наши студенти

  • 29 декември 2011 10:25

  • 1040
  • 0
14 долара на час могат да си докарат от стаж в САЩ наши студенти
©

От 9 до 14 долара могат да си докарат български студенти, които решат да карат стаж в САЩ. В момента няколко компании са обявили свободни стажантски позиции, за които може да се кандидатства. Местата са предимно в областта на туризма и компютърните технологии.

За IT специалист в Трой, Мичиган, например се предлага стаж от 18 месеца, като заплащането варира. Първите шест месеца кандидатът получава по 550 долара, а последните 8 - по 1000. В Кливланд, Охайо, пък заплащането е по 14 долара на час от самото начало, търсят се студенти, които се занимават със софтуер, пише "Стандарт Нюз".

500 долара месечно плюс бонуси вземат младежи, които се навият да бъдат туроператори в Сан Франциско. Веригата хотели "Хилтън" пък предлага 12-месечна работа на рецепция при заплащане от 9 долара на час. Стажът там започва между март и юни догодина. За същите пари може да си намерите работа и в Индиана като готвачи.

Кандидатстването за стаж е различно от това за студентски бригади, защото се води обучение и може да се превърне в част от СV-то при наемане на работа. Младежите трябва да са редовни студенти или да са завършили семестриално не повече от 12 месеца преди началото на стажа. Освен това английският им трябва да е перфектен.

По време на стажуването не се разрешава втора работа, а ако заплатата ви е по-малка от 950 долара на месец, трябва да докажете, че може да се издържате финансово. Въпреки това много българи се натискат да карат стаж в САЩ, защото след това има възможност да бъдат наети на работа в престижни фирми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1040 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини