Утре ще бъде слънчево

  • 14 февруари 2017 19:23

  • 1417
  • 0
Утре ще бъде слънчево
© GettyImages/Gulliver

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна и ще бъде по-високо от средното за февруари. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Значителна облачност ще има над Източна България. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Минимални температури между минус 5° и 0°.

Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ, цитиран от Фокус.

Утре ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен – предимно северен вятър. Топло за сезона време с максимални температури между 7°и 12°, по-ниски в Североизточна България и по южното крайбрежие на морето между 3° и 6°, в София около 8°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максимални температури 4-5°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3-4°, на 2000 метра - около минус 1°.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от изток-североизток и временно ще се усили; през деня ще отслабне, до вечерта ще стихне.

Ще бъде предимно слънчево. Минималните температури в повечето места ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните – от 2°-3° в Североизточна България до 10°-12° в крайните югозападни райони. В петък ще се затопли още. Ще бъде тихо и сутринта на места в низините ще има мъгла или инверсионна облачност, трайна на места в Дунавската равнина, където и дневните температури ще останат по-ниски. По-късно през деня ще се появи разкъсана висока облачност.

В събота облачността ще е предимно значителна, само на отделни места ще превали дъжд, в планините - сняг. Дневните температури все още ще са високи, на места в Южна България над 10°.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини