Горски служители и полицаи задържаха нарушители в Огражден планина

  • 14 февруари 2017 15:25

  • 1716
  • 0
Горски служители и полицаи задържаха нарушители в Огражден планина
©

Трима системни нарушители в горите са задържани в Огражден планина от служители на Държавното горско стопанство /ДГС/ - Първомай, и на Районното управление на полицията - Петрич, съобщиха от ръководството на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ в Благоевград.

След сигнал за незаконна сеч на 12 февруари в м. "Църногор" в землището на с. Дреново на място са заловени жена и двама мъже с предварително нарязани дърва за огрев, подготвени за товарене и транспортиране във високопроходим автомобил - джип. Незаконно отрязаните дървета са задържани. Съставен е констативен протокол и акт за нарушение.

По информация на горските служители тримата задържани са от група бракониери-рецидивисти, които действат около селата Дреново, Яково, Драгуш и Богородица, информират от ЮЗДП. Районът е отдалечен, слабо населен, а незаконно сечените дъбови дърва са лесно продаваеми в по-големите села - Кърналово и Михнево.

Заради множеството нарушения е въведен денонощен график за дежурства от служителите на ДГС - Първомай, допълват от горското ведомство. Само за последните пет месеца в района са задържани четири високопроходими автомобила и три каруци, използвани от нарушители.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини