Помияри нахапаха бременна жена и дете

  • 29 декември 2011 09:35

  • 4072
  • 12
Помияри нахапаха бременна жена и дете
©

Бездомните кучета озверяват през студените дни. Няколко случая на нахапани хора има в Пловдив само през последните дни. Сред пострадалите са бременна жена и дете.

Дни преди Коледа агресивно куче напада Милена, бременна в петия месец, пред дома й, който се намира до един от големите молове в града. Кучето обикаляло месеци наред около дома заедно с друга глутница кучета. От силния стрес жената получава контракции същата вечер, посещава и инфекциозна болница в града, съобщи БТВ.

"От инфекциозна болница казаха, че редът е да отида в общината да пусна оплакване и да проследят дали кучето е болно от бяс, понеже не могат да ми сложат ваксина, противопоказно е в моето състояние - нито за бяс, нито за тетанус", разказа Милена.

Кучето е заловено от специалисти от зооветеринарния комплекс, които в продължение на две седмици ще го наблюдават за признаци на бяс. Оттам казаха, че кучето било с кожен нашийник и смята, че е домашно и избягало.

Мисля и че заради това е проявявало тази агресия, свикнало е да пази някъде. Просто за десетина дена е успяло да нахапе трима човека. Ако лекар и специалисти преценят, че проявява агресивно поведение и е опасно за здравето на хора, то ще бъде евтаназирано", каза Веселин Бекирски, управител на Звено "Безстопанствени животни".

Заради студа и по-трудното намиране на храна кучетата нападат все по-често, казват от комплекса, където на ден получават по няколко сигнала за нахапани хора. Агресивните кучета се прибират, кастрират, маркират и биват пускани отново на свобода, тъй като така пише в Закона за защита на животните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4072 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2017.08.18 | 09:19

12
Не знам защо мен никога не ме хапят. Може би защото като ме лаят не махам с чантата срещу тях, не се опитвам да ги ритна и не пищя все едно, че умирам понеже някакво куче ме е залаяло.

2017.08.18 | 09:19

11
Нас всъщност изобщо не ни интересува какво се случва с теб ! Аз изпитвам ужас от големи кучета и не мога да го контролирам, и не виждам защо, след като закона ясно е казал: Хората могат да се движат свободно по улиците, кучетата без стопанин - НЕ ! Ние европейска държава ли сме или Индия ? Дайте да обявим кучето за свещенно животно, да му позволим да си джитка навсякъде и да му се кланяме, докато ни хапе ... айде нема нужда !
T.Василев

2013.10.07 | 16:09

10
А най-добре , всички пумияри като вас,дето само чакате да стане нещо за да лаете ,е да се гръмнете.Всеки пумияр на улицата не се е появил от нищото.Той е продукт на хора като вас,безотговорни и жестоки.Но каквито са те към домашните си любимци ,такива са и в обюеството ни.Не одобрявам постъпката на кучето,жал ми е за жената,но големия виновник е само и единствено някакво безотговорно подобие на човек.
още един луд

2013.08.23 | 22:09

9
аман от пумияри по улиците, по една пушка и хайде на лов за кучета, белкем ги изчистим всичките! Природозащитниците като не го харесват да дойдат с нас и да ги осиновяват, което остане без стопанин един куршум и ще му намерим най-хубавия стопанин горе на небето дето е!

2013.08.23 | 22:09

8
Моля кучкарите сега да не ни пълнят главите с психопортрет на кучето и причината за неговата агресия, защото не ни интересува ! Кучетата нямат работа по улиците без стопанин, повод и намордник ! Ако сериен убиец тръгне да убива наред няма да ви интересува, че е малтретиран, като дете, а ще го искате зад решетките, нали ? Е, и ние така...
ренета

2012.02.20 | 04:55

4
тос пък . маняк не говори много щото цялата ни държава е пре***на. Да си чувал някъде да се отнасят с кучетата така както в България ?

2013.03.08 | 11:24

7
Предлагам кучето да посещава психоаналитик,надявам се тези посещения да променят агресивността му.Явно има нужда,след като вече има трима ухапани.Но най - правилно би било,тези всичките помияри разхождащи се по улиците да бъдат осиновени от защитниците им.Така хем помиярите ще са спокойни,хем ние а и техните защитници
SSSS

2013.03.08 | 11:23

6
ае Румънския закон ни трябва !!!
hate

2012.06.15 | 00:22

5
"тъй като така пише в Закона за защита на животните." - че земете да го промените тогава, господа от парламента...

2012.02.20 | 03:50

3
Нали е било с кожен нашийник, домашно и е карано да пази някъде затова е проявило агресия, тоест някой го е изхвърлил явно. Напоследък има доста малко бездомни кучета из моят град в сравнение с преди. Явно зимата и отношенията в страната ни е голям бич за тях, макар че умират с хиляди и се прибират и осиновяват от хора и природозащитни организации тук и в чужбина с хиляди, ама докато разни безотговорници от нас не спрат да ги изхвърлят навън все ще се образуват негативи. Тия статии са безцелни, но нали трябва да се правят пари от реклама.
L&M

2012.02.07 | 21:44

2
da be kade sa teq prirodozashtitnici ot forumite i facebook-a,ta da vidq sega kvo shte mi kajat,zashtoto kato durjavata ne moje da se spravi boi s pushkata ili pone da vkarat pove4e vietnamci i 6te se reshi problema!!!!
ico

2012.02.07 | 21:43

1
izbiite vsi4ki ku4eta koito sa bez nadzor sega jenata moje da zagubi deteto si a na tiq koito gledat v ka6tite si ku4eta moga da kaja samo 4e MIRI6ETE NA KU4ETA KU4KARI

Добави коментар

Водещи новини