Съдия от щата Вирджиния издаде нова заповед срещу имиграционния указ на Тръмп

  • 14 февруари 2017 09:05

  • 1885
  • 0
Съдия от щата Вирджиния издаде нова заповед срещу имиграционния указ на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Федерален съдия в щата Вирджиния издаде нова заповед срещу имиграционния указ на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, поредния правен неуспех за правителството, предаде Ройтерс.

Решението на окръжен съдия Леони Бринкема е по иск от щата Вирджиния.

Бринкема посочи, че американското министерство на правосъдието не е представило "никакви доказателства", доказващи, че поисканото от Вирджиния издаване на заповед срещу указа, е неоснователно.

Решението обаче не се отнася за всички засегнати от указа групи, а само за притежателите на визи. То също така няма да има и никакъв правен ефект върху указа, тъй като изпълнението му така или иначе беше спряно след решение на федерален съдия Джеймс Робарт от Сиатъл.

Мексиканският министър на външните работи Луис Видегарай заяви, че в страната му не се наблюдава увеличение на депортации от САЩ въпреки съобщенията за акции на американските имиграционни власти в няколко щата сред които Джорджия, Северна Каролина и Южна Каролина, както и в градовете Ню Йорк, Атланта, Чикаго и Сан Антонио. При акциите са арестувани над 680 души, над 100 от които мексиканци, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини