Германия отмени междуправителствена среща с Израел

  • 13 февруари 2017 21:52

  • 6274
  • 1
Германия отмени междуправителствена среща с Израел
© gettyimages (архив)

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се отмени заседание с израелското правителство заради неотдавна приет закон в Израел, легализиращ заселнически жилища, предаде ДПА, като се позова на в. "Аарец".

Според официалния отговор заседанието, планирано за 10 май в Ерусалим, е трябвало да бъде отменено заради изборите в Германия през септември, но друга причина е недоволството на Меркел от приет този месец израелски закон, посочва изданието, което цитира германски и израелски източници.

От 2008 г. Германия и Израел свикват почти всяка година междуправителствени заседания в Ерусалим или Берлин, с които подчертават близките отношения помежду си. Според "Аарец" отменянето на срещата е един от няколкото начина, по които Германия възнамерява да изрази недоволство от закона и израелската заселническа дейност. Германското външно министерство заяви след приемането на закона: "Доверието, с което се отнасяхме към ангажимента на израелското правителство за решение с две държави, е сериозно разклатено."

Последвайте канала на

БТА
6274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бачо Киро

2017.02.17 | 03:28

1
Правилно.

Добави коментар

Водещи новини