Борисов: Изказването на Герджиков граничи с нахалство (обновена+видео)

  • 13 февруари 2017 18:32

  • 44812
  • 166
Борисов: Изказването на Герджиков граничи с нахалство (обновена+видео)
© Булфото (архив)

Управленската програма този път я писахме не само участници в изпълнителната власт, но и кметове, и депутати. Тя отчита всички наши възможности, които можем да надградим, както и нашите слабости. Всяка цифра в нея е на база на направеното през последните 2 години и на база на растежа.

Това каза в НДК бившият министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който представи приоритетите от предизборната програма на ГЕРБ пред членове и симпатизанти на партията от София. Всяка една цифра е съобразена с управленски мандат. Огромна разлика между нас и БСП. При нас няма обещания. Всичко е формирано на база ръст на икономиката, ръст на БВП и ръст на събираемостта на приходите, както и на по-доброто им харчене. Чух днес Огнян Герджиков да казва, че за 5 дни са свършили повече работа, отколкото за 5 години. Това граничи с нахалство. Тунелът "Ечемишка" трябваше да се ремонтира по времето на тройната коалиция. Да обиколи малко и да види как са ремонтирани тунели, виадукти, естакади, построени са магистрали, по които хората се движат безплатно, защото когато управляваха те, искаха да дадат АМ "Тракия" на концесия. Тогава едно пътуване от София до Бургас щеше да струва 15 лева. Ние спасихме хората от това и няма да седим безучастни към такива приказки, категоричен беше Борисов.

Разбрахме от какво недоволстват хората. Не успяхме да приобщим всички към това, което успяхме да направим. Булевардите в София, метрото, кръгови. Нямахме и пропагандна машина. И изведнъж ядосахме хората. Ние не можахме да им кажем, че като част от вас сме ги направили тези неща. Паркове, градинки, театри, опери, детски градини. Като станах кмет нямаше една зала. Сега се случват толкова хубави неща навсякъде, защото тези места ги има. Трябва да си извлечем поуки от грешките си. Всеки от вас трябва да намери начин да благодари на своя съсед или майстор, защото заедно постигнахме всичко това в София, продължи той.

Изпратили сме екипи, които да обясняват предизборната програма. Трябва да знаете всички акценти, за да може да обясните защо не сме успяли да направим някои неща. Слушах внимателно какво говорят БСП и какво ще направят. За 49 Конгреса трябваше да изговарят колко много неща са направили. Те направиха и "Топлофикация", а тръбите не са сменяни 30 години. Всеки чака Йорданка Фандъкова. Ще направим и тръбите. За образованието говорихме много и ще продължим да говорим. В предишния мандат сме дали с 2,5 млрд. повече. В този мандат също увеличихме партие за учителите. Всичко започва с децата и тяхното образование. Нашата точка за учителските заплати не е обещание. Това е реално постижимо. Не го направихме в последния мандат, защото първата година изплащахме парите за КТБ. С тези пари щяхме да имаме за 5 години напред пари за учителитете. В образованието трябва да има и принуда. Да ходят децата на училище, разкри Борисов.

Следващият приоритет, който мъчи хората, е бюрокрацията. Ние също сме част от тази бюрокрация. Хората препращат недоволството си към нас, защото кака Минка днес не е на кеф и не си върши работата. Българинът започва тогава да псува държавата. Така сме устроени. Трябва да се въведат електронните документи. Имаме волята и можем да го направим. Повечето общини вече имат необходимите условия, а променихме и закона. Целта е максимум да намалим бюрокрацията. Нещата да се случват с едно отиване до гишето или където може по електорнен път, обяви бившият премиер.

Колаиционната форма беше тежка, защото всеки искаше да се прави на опозиционер, за да може неуспехите да се пишат на ГЕРБ, а успехите да си ги приписват. В момента в България имаме най-малко бежанци. Направихме го тихо и без да вдигаме шум. Построихме стената по границата. Започнахме борба с битовата престъпност. По малките населени места работи добре. И това го направихме последните две седмици от мандата. Като ви питат, защо не го направихте по-рано, ще отговаряте: Защото правихме "Ломско шосе", правихме тангенти, правихме това, това. Още веднъж щеблагодаря на софиянци, че ни търпят за третия лъч на метрото. Те знаят, че след година и половина това ще го имат като придобивка. Подменихме цялата инфраструктура на София. Да говоря ли за канализацията? Като станах кмет само 30% от кварталите имаха канализация. Построихме пречиствателна станция. Всичко, което сме казали, сме го изпълнили. Може да сме омръзнали и леко да сме износени, да сме объркали комуникацията, но където ходите навсякъде ще обяснявате, призова лидерът на ГЕРБ.

През последните години ролята ни в здравеопазването се сведе само до финансиране. Нашите болници в момента имат най-добрата техника. Хората пак не са доволни от здравеопазването. Като дойде края на годината и НЗОК само казва - дайте още пари, не стигат. Като дясна партия трябва да работим за въвеждането на още здравни каси. Това трябва да стане леко и внимателно, продължи Борисов.

Не трябва да се подвеждаме и да водим негативни кампании. Трябва да се спираме на това, което можем да направим и да надграждаме. Две години се опитах да бъда максимално толерантен. Едва последния месец и половина поведохме борба с БСП. Последните две години имахме проблеми с нашите коалиционни партньори. Томислав Дончев ми се сърдеше, а аз му обяснявах, че не разбира от коалиционна политика. Много е важно да имаме висок резултат на изборите. Много лесно може да бъдат изхарчени събраните пари. Страх ме е от програмата на БСП. Щели да преизчисляват пенсиите. Ние сме за същото. 2009 година вдигнаха пенсиите с 10% един ден преди да си тръгнат. Ние изплащахме тези пари, а те сега обикалят и лъжат. винаги сме отделяли средства за нашите пенсионери - за Великден, за Коледа. Пенсионните стълбове и вноски не стигат. 5 млрд. от парите на данъкоплатците отиват за изплащане на пенсии. Няма да се връщаме назад. Трябва да гледаме само напред и да надграждаме. Трябва да си запазим физиономията и да бъдем честни към хората. Чувам, че разни колеги обещават и по 750 лева пенсии. Това е несериозно и не е подплатено с нищо. Днес статистиката от ЕК ме притесни много. Явно инвеститорите вече се притесняват, защото чуват бомбастични обещания, каза още Борисов.

Никога не сме имали влияние над медиите. Вчера видяхте ли какво се случи в залата? Националната телевизия заглушава и коментаторът тича да говори, че да не се чуят освиркванията. БСП не спечелиха избори и направиха правителство. Сега пак твърдят, че нямат нищо общо със служебното правителство на Румен Радев, а кадрите им вътре. Герджиков пък казва, че върху Радев имало натиск. Е от кой е този натиск? Две години правихме много компромиси. На финала, като теглихме чертата, партията изгуби, а държавата спечели. Няма сектор, в който да няма подобрение, а отнесохме само негативите, повтори бившият министър-председател.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
44812 166

Свързани новини

Коментари 166

Добави коментар
мммм

2017.02.20 | 13:57

166
Направил това направил оноеа, добре че са евро парите

2017.02.20 | 13:57

165
бойкоо много си се издул ма устата ти е разчекната

2017.02.20 | 13:57

164
бойко фес шизофреник и педераст на доган

2017.02.20 | 13:57

163
ТИКВОЧА ПАК Е НАЛАПАЛ ДОГАНОВИЯ
БОЙКО ФЕСА ИМА СЪРБЕЖ В АНАЛА ОТ ДОГАНЯ УЙЙЙУЙЙЙ

2017.02.20 | 13:57

162
бойкооооо да ти иба пут.ката майчина курвооооооооооооооо
баба гицка

2017.02.15 | 18:33

133
господин Бирисов - проблема е, че пак от НАЦИОНАЛНИЯ бюджет отделяте пари за парното в софия - а останалата северна българия от Варна до .... да го ду.а и там управляват дефакто червените боклуци
Тони

2017.02.16 | 19:02

161
Вярно: под Кметството на Портних/ГЕРБ Варна стана един красив, модерен черноморски град. А да не говорим за Бургас, Казанлък, и т.н. Опознай Родината за да я обичаш!!!

2017.02.15 | 18:33

132
България не е само София , г-нБорисов.
кур за бойко феса

2017.02.16 | 19:02

160
къв господин е тоя смотан селянин
Педераст

2017.02.16 | 19:02

159
Аз ще гласувам за Бойко. И моята приятелка Васко Найденов от СДС също.
комунистите УБИВАХА НЕВИННИ БЪЛГАРИ ПАК ЛИ ??????

2017.02.15 | 18:41

158
КУР ЗА БКП КУР ЗА БКП КУР ЗА БКП КУР ЗА БКП НИЕ СЕГА ЗАЩО НЕ ГИ УБИВАМЕ ВЕ МАМКА ИМ ДА ИБА комунистическа
Само ГЕРБ

2017.02.15 | 18:41

157
__________________▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄ _______________▄▀▀____▀▀▀▀▄____█ ___________▄▀▀__▀▀▀▀▀▀▄___▀▄___█ __________█▄▄▄▄▄▄_______▀▄__▀▄__█ _________█_________▀▄______█____█_█ ______▄█_____________▀▄_____▐___▐_▌ ______██_______________▀▄___▐_▄▀▀▀▄ ______█________██_______▌__▐▄▀______█ ______█_________█_______▌__▐▐________▐ _____▐__________▌_____▄▀▀▀__▌_______▐_____________▄▄▄▄▄▄ ______▌__________▀▀▀▀________▀▀▄▄▄▀______▄▄████▓▓▓▓▓▓▓███▄ ______▌____________________________▄▀__▄▄█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄ ______▐__________________________▄▀_▄█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓_____▓▓____▓▓█▄ _______▌______________________▄▀_▄█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓____▓▓_▓▓_▓▓__▓▓█ _____▄▀▄_________________▄▀▀▌██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓__▓▓▓___▓▓_▓▓__▓▓█ ____▌____▀▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄▀▀___▌█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓__▓________▓▓___▓▓▓█ _____▀▄_________________▄▀▀▓▓▓▓▓▓▓▓█████████████▄▄_____▓▓__▓▓▓█ _______█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▄▄___▓▓▓▓▓█ _______█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓███▓▓▓▓████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓▓▓▓█ ________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓█▓▓██░░███████░██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓▓▓█ ________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▓░░░░░█░░░░░██░░░░██▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓▓▌ ________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓███░░░░░░░░____░██░░░░░░░██▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▌ ________▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░░░░░________░░░░░░░░░██████▓▓▓▓▓█▓▌ ________▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░░░░___▓▓▓▓▓░░░░░░░███░░███▓▓▓▓▓█▓▌ _________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░░░___▓▓█▄▄▓░░░░░░░░___░░░░█▓▓▓▓▓█▓▌ _________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░█░░░___▓▓██░░░░░░░░▓▓▓▓__░░░░█▓▓▓▓██ _________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░███░░____▓░░░░░░░░░░░█▄█▓__░░░░█▓▓█▓█ _________▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░█████░░░░░░░░░░░░░░░░░█▓__░░░░███▓█ __________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░███████░░░░░░░░░░░░░░░▓_░░░░░██▓█ __________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░███████░░░░░░░░░░░░░░_░░░░░██▓█ __________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░███████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░██▓█ ___________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░░███████░░░░░░░░░░░█████░██░ ___________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░░░░__███████░░░░░███████░░█░░ ___________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░░░░█▄▄▄▀▀▀▀████████████░░█░ ___________▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█░░░░░░██████▄__▀▀░░░███░░░░░█ ___________▐▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒█░░░░░░▓▓▓▓▓███▄░░░░░░░░░░░____________▄▄▄ ___________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒▒█░░░░░░▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░______▄▄▄_▄▀▀____▀▄ __________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒▒█▓▓░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░____▄▀____▀▄_________▀▄ _________█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒▒█▓▓▓▓░░░░░░░░░░░░░░░░░______▐▄________█▄▄▀▀▀▄__█ ________█▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▓▓░░░░░░░░░____________█_█______▐_________▀▄▌ _______█▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒▒▒▒███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▄___________█__▀▄____█____▄▄▄____▐ ______█▓▓▓▓▓▓▓█_______▒▒█▒▒██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒▒▒▄_________█____▀▀█▀▄▀▀▀___▀▀▄▄▐ _____█▓▓▓▓▓██▒_________▒█▒▒▒▒▒███▓▓▓▓▓▓█▒▒▒██________▐_______▀█_____________█ ____█▓▓████▒█▒_________▒█▒▒▒▒▒▒▒▒███████▒▒▒▒██_______█_______▐______▄▄▄_____█ __█▒██▒▒▒▒▒▒█▒▒____▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒____▒█▓█__▄█__█______▀▄▄▀▀____▀▀▄▄█ __█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______█▓▓█▓▓▌_▐________▐____________▐ __█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒_______█▓▓▓█▓▌__▌_______▐_____▄▄____▐ _█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒_____█▓▓▓█▓▓▌__▌_______▀▄▄▀______▐ _█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███████▓▓█▓▓▓▌__▀▄_______________▄▀ _█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███▒▒▒▒▒▒▒██▓▓▓▓▓▌___▀▄_________▄▀▀ █▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▓▓▓▓▓▀▄__▀▄▄█▀▀▀ █▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▓▓▓▓██▄▄▄▀ █▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████ █▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ _█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▄▄▄▄▄ _█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███▒▒▒▒▒▒██▄▄ __█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▄ __█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ __█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ ___█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░▒▒▒▒▒▒▌ ____█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░░░░░░▒▒▌ ____█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█████████████▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▌ _____█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______▐▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▌ ______█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█________█▒▒█▒▒▒▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▌ _______█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█________█▒█▒▒▒▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▌ ________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█________█▒▒▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ _________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█________█▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ _________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█________█▒▒▒░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▀ __________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______█▒░░░▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒█▀▀▀ ___________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______█░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░█▀ ____________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▀ _____________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▀ _____________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█_______▀▀▀███████▀▀ ______________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ _______________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ ________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ _________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ __________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒█ ___________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒█ ___________________█▒▒▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒▒█ ___________________█████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ ____________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ ____________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█ _____________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▌ _____________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▌ ______________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▌ _______________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░█ ________________________█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░█ __________________________██▒▒▒▒▒▒░░░█▀ _____________________________█░░░░░█▀ _______________________________▀▀▀▀

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини