Трима души са задържани за разпространение на наркотици

  • 12 февруари 2017 13:32

  • 2039
  • 0
Трима души са задържани за разпространение на наркотици
©

Трима души са задържани от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР – Стара Загора, Районно управление – Гълъбово и Районно управление – Раднево при проведена специализирана полицейска операция на територията на град Раднево за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията в промишлената зона на града, в лек автомобил „Опел Астра“, са задържани 44-годишният с инициали С. Й. от Раднево, собственик и управляващ автомобила, 27-годишният с инициали К. Н. и 21-годишната с инициали С. С. и двамата от Стара Загора.

При извършените на място процесуално-следствени действия в С.Й. са намерени и иззети 3 найлонови плика съдържащи суха зелена тревиста маса, а в автомобила е намерена и иззета електронна везна. При извършено претърсване в помещение, ползвано от С. Й., са намерени и иззети още два найлонови плика със суха зелена тревиста маса, 25 пълни, неразпечатани опаковки с ментов чай, маски за уста и др. вещи.

Образувано е досъдебно производство. Изготвена е експертна справка, при която е установено, че иззетата тревиста маса, с общо тегло 301 грама, представлява т. нар. „чай за пушене“ и съдържа синтетичен канабиноид.

Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а на С.Й. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора, същият е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2039 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини