Чака ни студ, а след вторник идва затопляне

  • 11 февруари 2017 07:11

  • 125427
  • 2
Чака ни студ, а след вторник идва затопляне
©

Студено и зимно, но без съществени валежи, ще остане времето до понеделник. След вторник започва повишение на температурите.

Днес ще остане предимно облачно и студено, със слаб и умерен вятър от североизток-изток и дневни температури от минус 3 до плюс 3 градуса в по-голямата част на страната. На югозапад ще има отново разкъсвания на облачността, а температурите ще достигнат 6-7 градуса.

Почти без валежи, макар отново на места да не е изключено да прехвърчи съвсем слаб сняг.

В събота, неделя и понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи. Облачността ще бъде значителна. Минималните температури ще са от минус 9 до минус 5, малко по-ниски, до около минус 10, минус 12 само на места в котловините и ниските места на Западна и Централна България в понеделник и вторник сутрин при изтъняване и намаление на облачността и тихо време. Дневните ще останат ниски, от минус 3, минус 4 на север, до няколко градуса над нулата в югозападните райони, пише "Фокус".

В понеделник вятърът от североизток ще отслабва и до вечерта ще стихне. През нощта срещу вторник и във вторник в Дунавската равнина ще се появи слаб запад-югозападен вятър и това ще бъде началото на края края на неколкодневния студен период.

Във вторник сутрин ще бъде все още студено, но през деня температурите вече ще са положителни, освен в Североизточна България. Стойностите им ще са от минус 1 на североизток до плюс 6-7 градуса. Ще бъде предимно слънчево.

В сряда ще има незначителна облачност. Минималните температури ще бъдат от около минус 8 до минус 3 градуса, а дневните - от 6 до 13 градуса, Сухо, слънчево или с променлива облачност и постепенно повишаващи се температури, ще остане времето и в средата и втората половина на следващата седмица, според предварителните прогнози на моделите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
125427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коста

2017.02.13 | 09:39

2
Какъв студ, прогнозата за последните 3-4 дена беше смразяваща, но температурите поне в София не паднаха под -3 -4.Тези палячовци в НИМХ на БАН да замълчат и да хвърлят боб за прогнозата, ще имат по-голям успех!
FM

2017.02.12 | 11:13

1
Кога сменяте НОВИНИТЕ, чакате старите да хванат мухъл ли.

Добави коментар

Водещи новини