Полицейски протести и в Рио де Жанейро

  • 10 февруари 2017 19:16

  • 1340
  • 0
Полицейски протести и в Рио де Жанейро
© Gettyimages

Сградите на няколко поделения на военната полиция в бразилския щат Рио де Жанейро бяха блокирани от семействата на полицаи, настояващи да им се платят неизплатените възнаграждения, предаде Франс прес.

Сходен протест в бразилския щат Еспирито Санто доведе до хаос и до вълна от престъпност, в която загинаха над 120 души.

По данни на пресслужбата на военната полиция в Рио де Жанейро протестиращите роднини на военните полицаи са се разположили на входа на 27 от 100-те поделения в щата. Тяхната акция е мирна. Протестиращите не пречат на влизането и излизането на коли от поделенията.

Щатът Рио де Жанейро е на ръба на фалита и не плаща от месеци заплатите на щатските служители. Протестиращите роднини на членовете на военната полиция в щата настояват да им се платят сумите за извънреден труд, положен по време на летните олимпийски игри миналата година. Те искат да им се заплати и полагаемата им се тринадесета заплата. Членовете на военната полиция в Бразилия нямат право на стачка, но техните семейства могат да протестират и да възпрепятстват работата, като блокират сградите на поделенията им.

Заради стачката в Еспирито Санто бяха разположени 1200 военни. Очаква се през уикенда там да бъдат разположени още 3000 военни, съобщи министерството на отбраната. Властите на щата Еспирито Санто обвиниха днес 703 членове на военната полиция заради бунта им. Бразилската военна полиция патрулира из големите градове на страната, припомня БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини