Мая Манолова: След 1 март вместо мартеничка "Топлофикация" може да ви върже тенекия (видео

  • 10 февруари 2017 13:12

  • 15856
  • 6
Мая Манолова: След 1 март вместо мартеничка "Топлофикация" може да ви върже тенекия (видео
©

Датата 1 март, до която посъветвах гражданите в София, останали без парно и топла вода, да подават жалби, не е свързана с мартениците, както иронично се изрази директорът на "Топлофикация София", а просто данните за подадената топлоенергия ден по ден и час по час се съхраняват 30 дни. На 1 март ще се изтрият данните за 1 февруари, на 2 март за 2 февруари, на 3 март за 3 февруари и т.н. Това каза по време на брифинг омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Данните за месечната консумация на топлоенергия се съхраняват 36 месеца, което означава, че след 10 месеца, след 20 месеца, след 36 месеца ще можете да проверите изразходваното количество топлоенергия, но няма да можете да го проверите ден по ден и час по час, да проверите дали е имало проблеми при снабдяването с топлооенергия. В края на следващия месец това няма да може да бъде установено. Така че, който е решил да търси неустойка, трябва да го направи до 1 март, защото след 1 март вместо да му върже мартеничка, "Топлофикация" може да му "върже тенекия", заяви Манолова.

По думите й честното поведение на "Топлофикация" е да направи извънреден отчет на всички абонатни станции за периода, в който абонатите са засегнати от аварията, и след това да ги обезщети. Призовавам дружеството за това от началото на седмицата, но вместо това виждаме едно шикалкавене. Всичко в крайна сметка е въпрос на доверие. Не мога да кажа на хората на "юнашко" доверие да повярват на "Топлофикация" – който иска, може да повярва, който иска, може да си търси правата. Но нещо в тяхното поведение тази седмица ми дава основание да не съм сигурна, че ще бъдат коректни към столичани, заяви омбудсманът.

Не съм се уморила да търся съдействие от всички институции за решаване на проблемите, които създава "Топлофикация". Всеки трябва да си носи отговорността. Отговорност трябва да носят и тези, които упражняват контрол върху дейността на дружеството. Ако прокуратурата се позавърти около случая с аварията, покрай него може да установи много нелицеприятни факти, каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15856 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.02.10 | 19:37

5
Да не се окаже Вальо топлото детска градина на сегашния фон
Веселин Василев

2017.02.10 | 19:37

6
Вальо "топлото" го прибраха на "топло".Време е за следващият.
banda88

2017.02.10 | 19:37

4
Майчето в последно време се е разработила :)
каката на баткото

2017.02.10 | 19:37

3
топлофикация и честност!!!!! ха-ха-ха две несъместими неща!
Веселин Василев

2017.02.10 | 19:37

2
Колективен иск и Топлофикация да плаща всички допълнителни разходи.

2017.02.10 | 18:07

1
СОС ДА ПРОГОВОРИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини