Огнян Герджиков се срещна с представители на КРИБ (снимка)

  • 09 февруари 2017 17:56

  • 3341
  • 2
Огнян Герджиков се срещна с представители на КРИБ (снимка)
© Булфото

Икономиката е в основата на просперитета и макар служебното правителство да е с по-кратък хоризонт на работа, ще се стреми към добро и ползотворно сътрудничество с бизнеса. Това заяви министър-председателят Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то по време на срещата си в Министерския съвет с представители на КРИБ, съобщиха от правителствената пресслужба.

В хода на разговора беше подчертано значението на политиките, стимулиращи българското производство. От страна на работодателите беше поставена темата за липсата на достатъчно квалифицирани кадри в страната. Премиерът се съгласи, че е необходима повече гъвкавост за решаването на този проблем и добави, че дуалното образование е добра стъпка в тази посока.

Министър-председателят изтъкна, че се работи по изготвянето на механизъм за определяне на минималната работна заплата. Той изрази надежда в конструктивен диалог социалните партньори да успеят да постигнат съгласие по темата.

На срещата представителите на КРИБ акцентираха върху състоянието на българската енергетика. Посочиха, че е важно тя да бъде конкурентоспособна, както и да се работи по интерконекторите със съседните страни. Министърът на енергетиката Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е изрази готовност за активен диалог с всички заинтересовани страни по важните за сектора проблеми, в частност износа на електроенергия.

Работодателите приветстваха и първите действия на служебния кабинет в сферата на здравеопазването.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3341 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.02.10 | 10:59

2
липса на ;кадри ; ????? ха ха ха ха , / обява за работа в бг / търси се кандидат да говори 6 езика , да работи и програмира машини с ЦПУ , но да се справя със всякакви други машини , да организира производството , и да работи на строителни обекти ;независимо от атмносферните условия; , заплащане 500 лв на МЕСЕЦ , но се работи и събота , е понякога и в неделя

2017.02.10 | 10:59

1
изкукал дедо от дс щял да прави икономика

Добави коментар

Водещи новини