Мая Манолова иска промяна в нормативната уредба, засягаща децата с увреждания

  • 09 февруари 2017 16:56

  • 14730
  • 1
Мая Манолова иска промяна в нормативната уредба, засягаща децата с увреждания
© Булфото

Националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще настоява пред служебния министър на труда и социалната политика за промяна в нормативната уредба, засягаща децата с увреждания и техните родители. Това каза тя пред журналисти в Кърджали, където днес имаше приемна.

Манолова обясни, че новата уредба, влязла в сила от началото на годината, от една страна дава за децата с над 90 процента увреждания по 930 лв. месечно, чрез бюджета на социалното подпомагане, а от друга забранява на родителите да кандидатстват по програмата "Личен асистент". По програмата майките са получавали социални и здравни осигуровки, а сега, за да може да се осигуряват, ще трябва да похарчат част от тези 930 лв., обясни Манолова. Тя изрази надежда, че още следващата седмица ще може да постави пред служебния министър тези въпроси и това, което се отнася до подзаконовата нормативна база, да бъде променено.

Манолова посочи също, че с екипа са разработили пакет от законодателни промени, свързани с дейността и злоупотребите на банките по отношение на гражданите, на фирмите за бързи кредити и на частните съдебни изпълнители. В него има предложения за създаване на Закон за личния фалит, който отново да предпази хората, обясни Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Пакетът от промени ще бъде предложен за обществено обсъждане и ще бъде внесен в следващия Парламент.

При посещението си в Кърджали националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на участва в деветото Общо събрание на Националното сдружение на обществените посредници, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.23 | 14:47

1
яяяя Мая курвата

Добави коментар

Водещи новини