Медицински сестри от детските ясли в Плевен искат увеличение на заплатите си

  • 08 февруари 2017 11:33

  • 2622
  • 1
Медицински сестри от детските ясли в Плевен искат увеличение на заплатите си
©

Медицински сестри от детските ясли в Плевен настояват за увеличение на заплатите си поне с 20 на сто. Това съобщи председателят на Общинския съвет Мартин Митев, след като е приел техни представители от ясла "Дружба".

В приемния ден на председателя, медицинските сестри са внесли писмо с исканията си, адресирано и до Общинската администрация и Постоянната общинска комисия по здравеопазване и социални дейности. Те са посочили, че Плевен е с най-ниско месечното възнаграждение в страната в сектор "Общинско здравеопазване", като основната заплата на медицинска сестра в детска ясла е 540 лв., а в останалите общини заплатите са от 600 лв. нагоре.

Според недоволните заради ниското заплащане персоналът в детските ясли в Плевен застарява, липсват млади кадри. Млади медицински сестри идвали за месец-два в яслите и се отказвали. В момента във всички ясли работели и пенсионерки - нямало кой да ги замести, ако някоя от тях се разболее.

Размерът на заплатата на медицинската сестра, записан в Колективния трудов договор за отрасъл "Здравеопазване", е 700 лв., са посочили пред Мартин Митев медицинските сестри от ясла "Дружба". Председателят на общинския съвет в Плевен е поел ангажимент да се запознае с възможностите за оптимизация на персонала, след което да бъде обсъден вариант за решаване на проблема.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сестра

2017.06.29 | 06:42

1
Масово в детските ясли работят пенсионерки,защото няма мед.сестри в трудоспособна възраст,които да работят за 500 лв.Заплатите не са променяни от 5 г. и професията изчезва.После-отнощението към децата било лошо..........крушката си има опашка......

Добави коментар

Водещи новини