В Плевен утре се открива международното изложение "Пчеларство - 2017"

  • 08 февруари 2017 11:07

  • 2608
  • 0
В Плевен утре се открива международното изложение "Пчеларство - 2017"
© Булфото (архив)

В Плевен утре се открива 15-тото международно изложение-договаряне "Пчеларство - 2017" с участието на близо 200 фирми от Европа и Азия, съобщиха организаторите.

Очаква се заместник-министърът на земеделието и храните в служебното правителство проф. Георги Желязков да открие форума в 10.00 часа.

Изложението е разположено на няколко етажа в бизнес комплекса "Мания тауър" на гаровия площад "Иван Миндиликов". Амбициозната му програма привлича хиляди пчелари и запазва неговата позиция на утвърдено средище с международен авторитет. Местата във всички плевенски хотели вече са ангажирани от гостите, които се събират от цялата стана, от съседните Балкански държави и още десетки страни.

Организаторите определиха международно жури, което ще реши кой от участващите производители ще бъде удостоен с голямата награда "Крилото на успеха" за новаторство в пчеларството.

Международната комисия от водещи експерти ще присъди и призове за научна публикация, специализирана литература, ново производство от пчелни продукти, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението. Традиционно на панаира ще бъде поощрен с награда и "Най-проспериращ млад пчелар за 2016 г." - съвместен конкурс с фондация "Еврика".

Стремежът на организаторите е да представят българското пчеларство по най-добрия начин, каза за БТА директорът на изложението Лъчезар Табаков. Една от главните цели на бизнес изложбата е да запознае пчеларите с последните новости в областта на пчеларското оборудване, които допринасят за интензификация на отрасъла, уточни той.

Организираният базар "Фестивал на меда" дава възможност всеки посетител от утре до неделя включително да се снабди с качествен мед и пчелни продукти.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини