Немските власти назначават дилъри на дрога

  • 07 февруари 2017 08:48

  • 16608
  • 1
Немските власти назначават дилъри на дрога
© Getty Images

Федералният институт за лекарства и лекарствени продукти на Германия публикува необичайна обява – търсят се трима дилъри на дрога, при това абсолютно легално, пише "Монитор".

Задълженията на служителите ще съвпадат по всички параграфи с обичайната представа на обществото за дилър на наркотици – те трябва да се грижат канабисът, който ще разпространяват да пристигне при консуматорите.

Странните работни места са вакантни от 1 март 2017 г. Въпросните люде трябва да са експерти по марихуаната, трудът им ще бъде платен от държавата. Във Федералния институт за лекарствата е създадена специална агенция по канабиса. Този ход е свързан с решението на Бундестага от 19 януари, според което притежаващите рецепта пациенти, страдащи от болки и други заболявания, поддаващи се на терапия с марихуана, да получават необходимия им джоинт в аптеките на Германия. „Задачата на „тревните“ експерти ще бъде качествено да обслужват пациентите“, заяви говорителят на института Майк Помер, цитиран от в. „Билд“.

Тримата нови служители също така ще отговарят за качественото предписване и разпространение на канабиса, както и ще раздават лицензи за отглеждане на марихуана за медицински цели. Те ще се грижат и за контрола на засаждането, отглеждането, събирането и съхраняването на реколтата, както и следващата обработка и разпространение на материала.

Срещу вещата си работа „държавните дилъри“ ще получават възнаграждение, възлизащо на сума между 2874 и 4575 евро – кандидатите могат да бъдат както мъже, така и жени.

Последвайте канала на

Novini.bg
16608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Cholky White

2017.02.07 | 10:26

1
Demokracia ama samo na hartiq I v Nar.Sybranie,za nasmyrkanite KUZOVCI

Добави коментар

Водещи новини