Литовците привличат вниманието на Тесла с виртуален завод

  • 06 февруари 2017 09:47

  • 6524
  • 0
Литовците привличат вниманието на Тесла с виртуален завод
© Getty Images/Guliver

Литовците отчаяно искат Тесла (Tesla) да построи следващия си гигантски завод на тяхна територия и за да привлекат вниманието на калифорнийската технологична компания, те направиха виртуална версия на съоръжението във видеоиграта "Майнкрафт", предаде Асошиейтед прес.

По думите на Владас Ласас, който стои зад проекта, целта е да бъде изпратено послание до главния изпълнителен директор на Тесла - Илон Мъск, че в Литва има изобилие от кадърни хора, както и перфектно място за фабрика. Ласас заяви снощи, че 41 компютърни специалисти са прекарали два дни в създаване на виртуалния завод в Круонис в Централна Литва, близо до хидролектрическа централа и две летища.

Тесла още в петък написа в Туитър: "Литва знае пътя към нашето сърце".

Все още обаче не е определена датата, на която ще бъде обявено къде ще бъде изграден заводът, оценяван на 5 милиарда евро (5,4 милиарда долара).

Преди няколко дни стана известно, че американската компания Тесла мотърс (Tesla Motors) се преименува на Тесла, тъй като вече се занимава не само с автомобилостроене, но и с производство на слънчеви батерии и други енергийни системи, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6524 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини